De 10 populairste bijbanen onder studenten

De koude wintermaanden lijken ten einde en dat betekent dat we kunnen uitkijken naar de zomervakantie. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hele zomer lang te gaan chillen, maar je kunt jezelf ook nuttig maken. Het schoolgeld voor volgend jaar moet immers ook weer bij elkaar gesprokkeld worden. Daarnaast doe je met een bijbaan ook weer werkervaring op, wat goed is voor later. Kies jij ervoor om te gaan werken in de zomer? Dan wil je natuurlijk wel een leuke bijbaan vinden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze blog een handje helpen. We zetten de 10 populairste bijbanen onder studenten voor je op een rij.

 1. 1. Supermarktmedewerker

  Een van de populairste bijbanen onder studenten is toch echt wel het werken in de supermarkt. Je bent namelijk enorm flexibel in te delen en dat maakt het ideaal te combineren met je studie. Je kunt in een supermarkt natuurlijk verschillende taken uitvoeren. Je kunt werken achter de kassa of aan de slag als vakkenvuller. Daarnaast zijn er ook verschillende afdelingen waar je op kunt werken, zoals de brood- of versafdeling. Kortom, heel veel keuze. Het leuke aan het werken in een supermarkt is dat je veel contact hebt met andere mensen. Zo help je klanten en werk je samen met veel collega’s. Altijd gezellig! Daarnaast verdien je er een lekker zakcentje mee.

 2. 2. Horecamedewerker

  Heb je geen zin om de hele zomer binnen te zitten? Dan is werken in de horeca misschien iets voor jou. Het is nog steeds een hele populaire bijbaan onder studenten. Voor het werken in de horeca moet je wel flexibel zijn, want het zijn vaak lange en zware dagen. Toch is het heel leuk, want je ontmoet veel nieuwe mensen en je bent lekker actief bezig. Daarnaast krijg je bij de meeste horecazaken – bovenop je salaris – ook een lekkere fooi. Momenteel gaat dat door corona natuurlijk wel wat moeilijker, maar het is nu weer echt aan het opkomen.

  Bekijk onze horeca vacatures

 3. 3. Detailhandel medewerker

  In de detailhandel kun je ook altijd terecht voor een bijbaan. Bij detailhandel kun je denken aan kledingwinkels, zonnestudio’s en groothandels. Je kunt daar enorm veel werkervaring op doen, want je bent bezig met diverse werkzaamheden. Van het beheren van de kassa tot het helpen en adviseren van klanten. Van alle aspecten krijg je iets mee.

 4. 4. Promotiewerk

  Ben jij commercieel ingesteld en ben je bereidt om mensen op straat aan te spreken? Dan is promotiewerk misschien iets voor jou. Als promotiemedewerker is geen dag hetzelfde, je staat vaak op verschillende locaties en promoot steeds andere producten of bedrijven. Hierdoor is het geen eentonig werk. Het salaris ligt hoger dan bij andere bijbanen, hierdoor is het een favoriet onder veel studenten. Vaak kun je ook nog bonussen verdienen wanneer je targets behaald.

 5. 5. Callcenter medewerker

  Vind je het niet erg om de hele dag mensen te bellen en hen iets te verkopen? Dan is het werken in een callcenter misschien wel iets voor jou. Vaak zitten mensen niet te wachten op een verkooppraatje, dus je zal vaak een nee horen. Toch kun je met deze baan flink verdienen. Er zijn ook callcenters waar je mensen niets hoeft te verkopen, maar alleen rondbelt om gegevens van klanten te controleren.

 6. 6. Bijles geven

  Heb jij iets waarin je uitblinkt? Waarom zou je andere studenten dan niet helpen door het geven van bijles. Dit hoeft niet school gerelateerd te zijn. Ben je goed in een bepaalde sport? Dan kun je ook les gaan geven bij een sportvereniging in de buurt. Een leuke bijbaan waaruit je veel voldoening haalt. Daarnaast help je er iemand anders mee.

 7. 7. Studentchauffeur

  Ben je minimaal 18 jaar en heb jij een rijbewijs + een jaar rijervaring? Dan kun je studentchauffeur worden. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een studentchauffeur om overal naartoe gebracht te worden. Je krijgt er lekker voor betaald en mag vaak in mooi auto’s rijden.

 8. 8. Voor de klas

  Woon jij op het platteland? Misschien kun je dan gaan werken in een plaatselijke kas. Dit is ook een populaire bijbaan onder studenten. Je werkt vaak in de ochtend, waardoor je ’s middags vrij bent. Dat is super fijn, want zo kun je lekker naar het strand of leuke dingen doen in de middag. Je moet natuurlijk wel vroeg je bed uit, want je begint in de meeste gevallen rond 7 uur in de ochtend. Wanneer je hard werkt krijg je vaak ook nog een leuke bonus.

 9. 9. Oppaswerk

  Een andere populaire bijbaan is oppaswerk. Heb jij een nichtje, neefje of buurkinderen? Kijk dan of je aan de slag kunt als oppas. Vaak werk je in de avonduren, wanneer de kinderen al naar bed zijn. Je hebt hierdoor tijd om huiswerk te maken of om lekker tv te kijken. Wat je verdient verschilt per gezin. Je moet natuurlijk wel met kinderen om kunnen en willen gaan.

 10. 10. Een eigen bedrijf

  Tot slot is het onder studenten populair om een eigen bedrijfje te starten. Vaak is dit studie gerelateerd. Bijvoorbeeld freelance ontwerpen of het bijhouden van social media voor bedrijven. Aan het zijn van je eigen baas zitten veel voordelen. Lees er in deze blog alles over.

Bekijk onze studenten vacatures

Student Inhuren heeft zelf ook de populairste bijbanen onder studenten. Je kan snel en eenvoudig solliciteren. Bekijk hier alle bijbaan vacatures op onze vacaturebank. Hier zijn bijbanen, tijdelijke fulltime vacatures en starters banen te vinden. Wij werken in verschillende industrieën en disciplines. Op deze pagina staat het complete overzicht van alle recente vacatures van Student Inhuren. Student inhuren heeft al duizenden studenten aan een mooie (bij)baan geholpen.

Bijbaan vinden in corona tijd?

Het is momenteel erg lastig voor jongeren/studenten om een bijbaan te vinden in corona tijd. Steeds minder jongeren hadden een bijbaan. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan deze pagina

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer