Bijbaan vinden in Corona tijd

Jongeren worden hard getroffen

In februari 2020 hadden 1,4 miljoen jongeren(15 tot 25 jaar) een betaalde (bij)baan. Bijna één jaar later waren dit 81.000 minder volgens het CBS. Veel jongeren waren werkzaam in de horeca, maar door de maatregelen bevindt de horeca zich in financieel zwaar weer. Jongeren hebben vaak nog geen vast contract en zijn daarom de eerste die weg moeten. Ook de cultuursector werd hard getroffen, en dat zorgde er ook voor dat  jongeren hun (bij)baan verloren.

Geld nodig

Volgens het Nibud geven studenten die op kamers wonen gemiddeld 1.082 euro uit, en studenten die nog thuis wonen geven gemiddeld 577 euro uit. Hoewel de uitgaven bij de meeste studenten wel minder zijn geworden hebben de meeste studenten toch nog vaste lasten. De studenten die op kamers wonen moeten de huur nog wel kunnen betalen. In sommige gevallen schieten de ouders wat bij, maar dit geldt niet voor iedereen. Studenten moeten hierdoor noodgedwongen gaan lenen.

Meer psychische problemen door de corona crisis

Deze financiële problemen brengen veel stress met zich mee. De schulden stapelen zich noodgedwongen op en dit is niet goed voor de geestelijke gezondheid van de studenten. Niet alleen financieel hebben studenten het zwaar. Het leven van een student is helemaal veranderd in één jaar tijd. Het sociale contact is veel en veel minder geworden door de corona crisis. De meeste studenten kunnen niet meer naar school en uitgaan zit er niet meer in. Uit onderzoek door onder andere de Tilburg University is gebleken dat studenten in maart 2020 5% meer angst- en depressieklachten hebben dan het jaar ervoor. Toen kampte nog 24,7% van de studenten met deze klachten. En dat blijft maar stijgen zolang corona duurt.

Bijbanen in corona tijd zijn erg belangrijk

Voor studenten is het erg fijn om nog aan het werk te kunnen. Studenten hebben dus financiële problemen en dit zorgde voor veel stress. Maar een bijbaan kan deze financiële druk wat verminderen. Dit zorgt voor minder stress bij een student. Daarnaast kan een student door een bijbaan in veel gevallen ook weer het huis uit. En kan er weer wat meer sociale contact plaats vinden. Een bijbaan kan dus een positieve invloed hebben op een student in de corona crisis.

Wat kan student inhuren voor mij betekenen?

Student inhuren probeert om zo veel mogelijk studenten aan een bijbaan/baan te helpen. Student inhuren is geen online uitzendbureau, maar wij werken voornamelijk op de reguliere manier van uitzenden en hebben ook fysieke vestigingen. Wel hebben wij een online platform. Wanneer bedrijven bij ons vaker inhuren, kunnen zij via hun eigen account opdrachten en vacatures plaatsen. Daarnaast worden alle sollicitatiegesprekken op één van onze kantoren gevoerd en zijn onze specialisten continu op alle manieren mogelijk in contact met de opdrachtgevers. Op deze wijze kunnen wij zoveel mogelijk studenten aan een bijbaan helpen. Op deze pagina staat een overzicht van de populairste bijbanen onder studenten

Wat voor soort bijbanen heeft student inhuren?

Wij hebben veel bijbanen in de zakelijke- en financiële dienstverlening: online marketing, ICT, sales en advocatuur. Maar wij hebben ook veel logistieke bijbanen zoals: sjouwers, verhuizers en hikers. Als je interesse hebt dan kan je onze vacature pagina bekijken of telefonisch contact opnemen met één van onze contactpersonen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer