Wat is een werkstudent?

Bekijk hieronder wat een werkstudent is en wat de mogelijkheden zijn om een werkstudent op flexibele basis in te huren via Student Inhuren.

Offerte aanvragen

Wat is een werkstudent?

Een werkstudent is eigenlijk niets anders dan een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen uw organisatie, al dan niet in de vorm van een bijbaan, werk komt verrichten. Werkstudenten werken gemiddeld tussen de 12 en 24 uur per week. Dit gaat onder andere om studenten van opleidingen zoals rechten, bedrijfskunde, bedrijfseconomie en informatica.

Verschil met ”reguliere studenten”

Werkstudenten is een term waarmee over het algemeen wordt bedoeld studenten met een hbo- of universitair niveau die bij bedrijven in de zakelijke dienstverlening werken. Met name accountantskantoren, advocatenkantoren en financiële dienstverleners gebruiken de term ”werkstudenten”.

Wilt u een werkstudent inhuren?

Via Student Inhuren kunt u op korte termijn meerdere werkstudenten voorgesteld krijgen. Student Inhuren is gespecialiseerd in de bemiddeling van werkstudenten. Via de dienstverlening van Student Inhuren weten veel bedrijven jaarlijks veel nieuwe getalenteerde werknemers te vinden. Meer te weten komen over het inhuren van werkstudenten? Bel dan direct naar het gratis informatienummer of mail de contactpersoon op deze pagina direct.

Offerte aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist