Bespaartips voor studenten

Het studentenleven kan duur zijn, vooral als je als student op jezelf gaat wonen. Er komen in dat geval een hoop kosten bij en je wilt naast je vaste lasten, ook nog leuke dingen kunnen doen. Veel studenten hebben een gat in hun hand en vinden het daarom erg moeilijk om geld te sparen. Om geld te kunnen sparen, hebben wij een aantal bespaartips voor studenten op een rijtje gezet.

 

Hoge vaste lasten

Als je voorheen altijd bij je ouders hebt gewoond en ineens op jezelf gaat wonen als je gaat studeren, komt er in een keer veel op je af. Niet alleen moet je nu zelf de huur gaan betalen en je eigen huishouden bijhouden, maar je krijgt er ook veel andere kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen. Daarom is het handig om goed na te gaan hoeveel er binnenkomt en hoeveel er uit gaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je meer geld gaat uitgeven dan je verdient.

 

Een leuk social leven

Niet elke student woont op zichzelf, maar wel elke student wil naast zijn/haar studie nog leuke dingen kunnen doen. Vooral in de echte studentensteden, wordt er veel geld uitgegeven in het uitgaansleven en zijn er zelfs studentenavonden in het centrum. Studeren kost tegenwoordig al best wat en je bent er ook behoorlijk wat tijd aan kwijt, dus misschien heeft ook niet iedere student de tijd om ernaast nog te werken. Als jij naast je studie nog leuke dingen wil kunnen doen, is het handig om goed en verstandig om te gaan met je geld en te besparen waar mogelijk.

CBBS reportage 165 1

 

Bespaartips voor studenten

Wij hebben een aantal goede bespaartips voor je, waar je ongetwijfeld wat aan hebt.

 

 1. Doe geen boodschappen als je honger hebt
  Het is algemeen bekend, dat als je honger hebt en boodschappen gaat doen, je veel koopt wat je eigenlijk niet nodig hebt en misschien niet eens gaat nuttigen. Probeer daarom geen boodschappen te doen wanneer je honger hebt. Het opstellen van een boodschappenlijstje en je daar ook aan houden helpt je ook goed besparen.
 2. Lang leven de studentenkortingen
  Er zijn plekken waar je als student korting kan krijgen. Vaak hebben sportscholen een studentenabonnement en krijg je zelfs korting bij bepaalde kledingwinkels, bioscopen en restaurants! Als je niet weet of je ergens recht hebt op korting, vraag hier dan naar. Zorg wel dat je je collegepas bij je hebt, want hier wordt vaak naar gevraagd!
 3. Houd aanbiedingen in de gaten
  Als je afgaat op aanbiedingen, kan je een hoop besparen. Houd de reclamefolders van de supermarkt daarom goed in de gaten! Indien je geen reclamebladen thuis ontvangt, kan je dit ook online opzoeken per supermarkt. Ook zijn er een aantal apps, waarin je in een oogopslag de kortingen en acties kan zien per winkel.
 4. Neem je eigen eten mee naar school
  Elke dag lunch moeten kopen in de kantine van je school, kan hoog oplopen in de kosten. Daarom doe je er goed aan om eten vanuit huis mee te nemen, sta iets eerder op om je lunch thuis klaar te maken of doe het gewoon de avond van tevoren en bewaar het in de koelkast. Vaak is eten vanuit huis ook nog gezonder.
 5. Koop tweedehands studieboeken en materialen
  Studieboeken zijn tegenwoordig behoorlijk hoog in prijs. Je kan zo rond de €90,- kwijt zijn per boek. Maar hoe kan je hier het best op besparen? Niet voor elk vak worden er elk jaar nieuwe boeken gebruikt, je kan daarom makkelijk tweedehandsboeken aanschaffen. Dit kan wel tot honderden euro’s per jaar schelen. Hetzelfde boek wat normaal gesproken €90,- kost, kan je tweedehands voor €30,- kopen.

 

Ook interessant:

Een goed CV zonder werkervaring

Goed Linkedin profiel  

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer