Thuis werken als student

Als student heb je het behoorlijk druk met je studie, vooral als je voltijd studeert heb je weinig tijd voor andere bezigheden. Toch kiezen de meeste studenten ervoor om naast hun studie te werken, studeren is tenslotte niet gratis en je wilt daarnaast ook nog leuke dingen kunnen doen. Maar wat als je kan thuis werken als student, dit kan je een hoop tijd en energie besparen. Je hoeft namelijk niet meer je huis uit om te werken, dus reistijd is ook niet meer van toepassing.

 

Thuiswerk

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd, het vergt namelijk wel veel discipline en verantwoordelijkheid. Je hebt niemand die over je schouder mee kijkt en je kan ook niet zomaar even naar je leidinggevende of werkgever stappen om iets te vragen of te bespreken. Daarnaast zijn er niet veel studentenbanen die geschikt zijn als thuis werk, maar toch is thuis werken als student wel degelijk mogelijk.

 

video vergaderen

 

Welk werk kan ik vanuit huis doen?

Er zijn een aantal banen die je makkelijk vanuit huis kan doen, wij hebben 5 leuke banen die geschikt zijn als thuiswerk voor je opgesomd:

 1. Productiewerk
  Bij productiewerk is het jouw taak om artikelen te produceren, denk bijvoorbeeld aan het in elkaar zetten van speelgoed. Je bent dus bezig met de afwerking van producten.
 2. Inpakwerk
  Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende thuiswerk, je pakt diverse producten in. Dit kan van alles zijn en het is jouw taak om deze artikelen te verpakken.
 3. Administratief werk
  Vaak heb je voor dit werk wel een diploma in die richting nodig, maar het is werk wat vaak wel vanuit huis gedaan kan worden. De taken die je dagelijks zoal uitvoert zijn het invoeren van data, enveloppen insteken en diverse andere administratieve werkzaamheden.
 4. Sorteerwerk
  Sorteerwerk komt een beetje overeen met werken in een fabriek, je bent bezig met het sorteren van producten. Je krijgt bijvoorbeeld een grote lading aan haar elastiekjes en die moet jij dan sorteren op kleur.
 5. Telefonisch thuiswerk
  Telefonisch thuiswerk is breed, dit kan namelijk gaan om het afnemen van enquêtes, maar je kan ook als sales medewerker vanuit huis aan de slag

 

De voordelen van thuis werken als student

Thuiswerken wordt tegenwoordig steeds meer gedaan, bij veel bedrijven is het nu ook de norm om één dag per week thuis te werken. Thuiswerken brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan je zelf een beetje je dag indelen en is er geen leidinggevende die de hele dag over je schouder mee kan kijken. Een ander groot voordeel is, dat je geen reistijd meer hebt en zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook reiskosten.

Thuiswerken is ook efficiënt, volgens onderzoeken besteed je de uren die je thuis werkt vaak efficiënter dan op kantoor. Op kantoor is er sprake van veel afleiding, je hebt te maken met collega’s, vergaderingen en meer. Voor studenten is thuiswerken vaak ideaal omdat je zelf je werktijden kan bepalen, als jij productiever bent in de avond dan in de ochtend, kies je er gewoon voor om in de avond te werken.

 

Ook interessant:

Wat is een traineeship

Goede stageplek vinden

 

 

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer