Wat zijn hard skills?

Hard skills zijn specifieke en meetbare vaardigheden die zijn gebaseerd op kennis en technische expertise. Dit kunnen bijvoorbeeld vaardigheden zijn op het gebied van programmeren, boekhouding, engineering, marketing, ontwerp, projectmanagement en nog veel meer. Hard skills zijn vaak concreet en kunnen worden geleerd door middel van formele training, cursussen en certificeringen.

Waarom zijn hard skills belangrijk?

Hard skills zijn belangrijk in de huidige arbeidsmarkt omdat veel werkgevers op zoek zijn naar kandidaten die de specifieke vaardigheden hebben die nodig zijn voor een bepaalde functie. Werkgevers willen vaak dat kandidaten al enige ervaring hebben met de skills die vereist zijn voor de baan, of dat ze bereid zijn om deze vaardigheden te leren en te ontwikkelen door middel van training of certificering.

Het hebben van de juiste skills kan ook een positieve invloed hebben op het salaris en de carrièremogelijkheden van een individu. Kandidaten die beschikken over de juiste hard skills hebben vaak een voordeel bij het solliciteren naar bepaalde functies en kunnen in aanmerking komen voor hogere functies en salarissen.

 

Voorbeelden

Er zijn veel hard skills, enkele voorbeelden van hard skills zijn:

  • Programmeren: Het vermogen om te programmeren in talen zoals Java, Python, C++, enzovoort.
  • Boekhouding: Het vermogen om financiële overzichten te maken, boekhoudkundige transacties te verwerken en financiële gegevens te analyseren.
  • Marketing: Het vermogen om campagnes te ontwikkelen, te plannen en uit te voeren om producten of diensten te promoten.
  • Projectmanagement: Het vermogen om projecten te plannen, te organiseren en te beheren, inclusief het toewijzen van middelen, het beheren van tijdlijnen en het beheren van risico’s.
  • Ontwerp: Het vermogen om ontwerpen te maken met behulp van software zoals Adobe Photoshop, Illustrator of InDesign.

Kortom, ze zijn belangrijk omdat ze werkgevers helpen om de juiste kandidaten te vinden voor een bepaalde functie en individuen helpen om hun carrière te ontwikkelen en te bevorderen. Het leren en ontwikkelen van hard skills kan daarom zeer waardevol zijn voor iedereen die zijn of haar carrière wil bevorderen.

 

 

Ook interessant:

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer