Vijf tips voor het zoeken naar een ideale bijbaan

Wil je naast je studie lekker bijverdienen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze vijf tips kom je een heel eind.

Bepaal wat je wilt

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat je wilt doen. Vakkenvuller, postbezorger of ober zijn hele verschillende bijbanen. Hierdoor is er een passende bijbaan voor iedereen te vinden. Ga eerst eens na bij jezelf wat voor soort baan bij jou past. Ga je voor een baantje bij de plaatselijke supermarkt of kies je strategisch voor een bijbaan die past bij je studie? Als je dit bepaalt hebt, kun je specifieker gaan zoeken naar een baan.

Zoek online naar passende vacatures

Waar je vroeger naar de plaatselijke buurtsuper moest om te kijken of er nog advertenties voor bijbaantjes hingen, kun je nu vanuit huis het hele internet afzoeken. Op internet zoeken naar passende vacatures is ook meteen lastig; er is namelijk oneindig veel keus. Wist je dat uitzendbureaus vaak ook staan te springen om studenten? Jezelf inschrijven bij een uitzendbureau kan je helpen bij het zoeken naar een studie gerelateerde bijbaan.

Maak gebruik van jouw eigen netwerk

Daarnaast kun je natuurlijk dichtbij huis kijken, door jouw eigen netwerk in te zetten. Als je een idee hebt wat voor bijbaan je wilt, kun je jouw netwerk om hulp vragen.  Dit kun je ook gemakkelijk doen door een oproep op LinkedIn te plaatsen. Mocht je nog geen LinkedIn profiel hebben? Maak er dan een aan om je netwerk te vergroten. Diegene kan jou misschien wel koppelen aan een passende werkgever of een goede tip geven voor een uitzendbureau.

Zorg voor een opvallend CV

Als je een bijbaan hebt gevonden die goed bij je past dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor de dag komt. Bij het solliciteren is jouw CV eigenlijk jouw visitekaartje en die moet er dus goed uitzien en volledig zijn. Zorg er allereerst voor dat jouw NAW-gegevens kloppend op het CV staan vermeld. Het zou zonde zijn dat het bedrijf jou niet kan bereiken doordat je een verkeerd telefoonnummer hebt genoteerd. Daarnaast zijn: belangrijke skills, opleidingen, werkervaring en een duidelijke opbouw erg belangrijk. Een goede foto is eventueel een goede toevoeging op een CV. Je kunt hier alles lezen over het opbouwen van een ideale cv.

 Schrijf een nette en kloppende motivatie

Een enthousiaste en oprechte motivatie zorgt er vaak voor dat een recruiter jouw sollicitatie verder bekijkt. Zorg ervoor dat je duidelijk maakt waarom jij denkt dat je aansluit bij de functie en bespreek de punten die jou hebben aangetrokken in de vacature. Daarnaast is het handig om een korte uitleg te geven van je huidige of laatste werkzaamheden. Gebruik trouwens niet voor iedere sollicitatie dezelfde motivatie. Steek er tijd in en zorg dat motivatie aansluit op de vacature.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer