Werken via een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau brengt een hoop voordelen met zich mee, maar hoe gaat dit precies in z’n werk en waarom kiezen werkzoekenden vaak voor het werken via een uitzendbureau? In deze blog vertellen wij je er meer over.

 

Op zoek naar een nieuwe baan

In Nederland vindt gemiddeld zo’n 35% van alle werkzoekenden een nieuwe baan via een uitzendbureau. En een groot percentage van deze mensen vindt zelfs een vaste baan via een uitzendbureau. Niet iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan, vindt de zoektocht ernaar toe even makkelijk, daarom schrijven veel werkzoekenden zich in bij een uitzendbureau. Hier word je namelijk begeleidt vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot aan het ondertekenen van een arbeidscontract.

 

Wat doet een uitzendbureau precies?

Een uitzendbureau werkt als bemiddelaar tussen werkzoekenden en werkgevers/ opdrachtgevers. Een recruiter is iemand die werkzaam is bij een uitzendbureau en op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor banen die zij beschikbaar hebben.

Bij een uitzendbureau kunnen zowel werkzoekenden als opdrachtgevers zich melden. Meestal kiezen opdrachtgevers hiervoor als ze zelf bijvoorbeeld nog niet de geschikte kandidaat hebben kunnen vinden. Als een werkzoekende zich aanmeldt bij een uitzendbureau wordt er vaak ook een intakegesprek gehouden. Tijdens het intakegesprek of kennismakingsgesprek wordt er besproken naar wat voor werk de kandidaat op zoek is, wat zijn/ haar ervaring is, welke diploma’s hij/ zij in het bezit heeft en hoeveel uur ze willen gaan werken. Op basis van deze informatie gaat de recruiter op zoek naar een passende werkgever/ opdrachtgever.

 

Werken

 

 

Het verdienmodel

Je zal je misschien wel afvragen hoe een uitzendbureau hierop verdient. Als uitzendkracht ontvang je altijd een loon conform het CAO, mogelijk ontvang je ook andere vergoedingen en dit krijg je allemaal uitbetaald door het uitzendbureau. Het loon dat je uitbetaald krijgt, is je netto loon, hier zijn dus alle belastingen en lasten al vanaf gehaald. De opdrachtgever betaalt het uitzendbureau een bepaald uurtarief en in dit uurtarief zit het brutoloon, maar ook de reserveringen voor vakantiedagen, vakantiegeld en alle werkgeverslasten. Bovenop al deze lasten, betaalt de opdrachtgever ook een extra bedrag aan het uitzendbureau voor alle werkzaamheden die ze verricht hebben om de juiste kandidaat te werven.

 

Waarom werken via een uitzendbureau?

Helaas klinkt de benaming ‘uitzendbureau’ niet bij iedereen even goed in de oren. Toch zijn er meerdere voordelen verbonden aan het werken via een uitzendbureau:

 1. Alles wordt voor je geregeld
  Het mooie is, dat een uitzendbureau zelf op zoek gaat naar banen die bij jou passen. Zo hoef je zelf al dat zoekwerk niet meer te doen. Het uitzendbureau benaderd jou als ze een passende baan hebben gevonden.
 2. Rooster is vaak flexibel te bepalen
  Vooral als je naast je baan nog een studie volgt, is het niet altijd even makkelijk om op vaste tijden te werken. Daarom is het zo handig dat uitzendbureaus bij vele vacatures de mogelijkheid bieden om je eigen rooster flexibel in te delen. Zo kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld in de avonden en weekenden te werken en is het makkelijk te combineren met je studie.
 3. Goed salaris
  Als je werkt via een uitzendbureau, verdien je vaak meer dan je zou denken. En je hoeft ook niet bang te zijn dat iemand anders binnen hetzelfde bedrijf met dezelfde functie meer verdient dan jij, bedrijven zijn namelijk verplicht om iedereen met dezelfde baan en dezelfde leeftijd hetzelfde te betalen.
 4. Hulp bij solliciteren
  Misschien vind je het lastig om een goed CV op te stellen en te solliciteren, maar ook daar hoef je je geen zorgen over te maken als je via een uitzendbureau gaat werken. Een uitzendbureau helpt je hier namelijk bij. We geven je graag tips voor bijvoorbeeld het voeren van een sollicitatiegesprek.
 5. Snel aan de slag
  Je hoeft geen lange sollicitatieprocedure door, zodra je gesolliciteerd hebt en aangenomen bent, kan je vrijwel meteen aan de slag.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, wil je werken via een uitzendbureau en ben je benieuwd wat Student inhuren voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze vacaturebank eens of neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer