Welke vragen krijg je tijdens een sollicitatie?

Een sollicitatiegesprek is altijd spannend en een goede voorbereiding scheelt een hoop. In dit artikel kun je acht vragen vinden die je kunt verwachten tijdens een sollicitatie. In dit artikel geven wij de acht vragen die je kunt verwachten tijdens een sollicitatie.
  1. 1. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Wat zijn jouw doelen en ambities voor de komende vijf jaar en hoe kan dit bedrijf daarbij helpen? Het is goed om een bedrijf daarin te betrekken en aan te geven dat je jezelf over vijf jaar nog binnen dit bedrijf ziet.

  1. 2. Wat zijn jouw positieve eigenschappen?

Je moet jezelf tijdens een sollicitatiegesprek natuurlijk verkopen, dus positieve eigenschappen benoemen is nodig. Het benadrukken van jouw positieve eigenschappen is goed en kom ook met concrete voorbeelden.

  1. 3. Waarom wil je weg bij je huidige werkgever?

Je kan daarin natuurlijk eerlijk zijn over jouw huidige functie en werkgever. Het is alleen niet aan te raden om echt negatieve uitingen te doen over het bedrijf, jouw baas of collega’s.  Een antwoord op deze vraag kan lastig zijn, dus denk hier van te voren goed over na.

  1. 4. Wat zijn jouw zwakke punten?

Daarnaast heeft iedereen zwakke punten en is het essentieel om daar bewust van te zijn en daarop volgend ook aan te geven hoe je deze zwakke punten wilt ontwikkelen. En als je daarbij hulp wilt van het bedrijf kun je dat aangeven.

  1. 5. Waarom heb je voor deze functie gekozen?

Het is belangrijk dat je goed weet wat de functie inhoudt, je moet hierbij dan ook ingaan op de functietaken en omschrijving. Vervolgens moet je deze functietaken kunnen koppelen aan jouw ambities en kwaliteiten.

  1. 6. Waarom hebben wij jou nodig?

Daarnaast is het belangrijk om aan te kunnen geven wat jij hebt, dat anderen kandidaten niet hebben. Wat zorgt ervoor dat jij perfect voor de functie bent? Denk daar van te voren goed over na en wees voorbereid op deze vragen.

  1. 7. Wat weet je van ons bedrijf?

Een werkgever is nieuwsgierig naar jouw verleden maar ook naar de keuze voor zijn bedrijf. Het is handig om jezelf daarom van te voren goed in te lezen over het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je vragen op het gebied van de functie en het bedrijf beter kunt beantwoorden en je niet met een mond vol tanden zit.

  1. 8. Waarom heb je ervoor gekozen om bij ons bedrijf te solliciteren?

Heb je van vrienden gehoord dat het een fijn bedrijf is of heb je zelf onderzoek gedaan naar het bedrijf en sprak dit je aan? Dit zijn allemaal mogelijkheden waarom je voor een bedrijf wilt werken. Wees daarin eerlijk, zo kom je als een oprechte en serieuze kandidaat over.

Deze acht vragen komen in bijna iedere sollicitatie terug. Ga jij altijd goed voorbereid naar een sollicitatie toe?

Wil je toch nog naar een andere (bij)baan zoeken?

Student Inhuren heeft een eigen vacaturebank met echte studenten vacatures. Bekijk de mogelijkheden!

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer