Payroll uitbesteden

Student Inhuren werkt met een van de meest moderne payrollsystemen van Nederland. Benieuwd naar wat onze payrollservice voor u kan betekenen.

Offerte aanvragen

Payroll uitbesteden

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat ondernemers ervoor kiezen om hun salarisadministratie uit te besteden aan een payrollbedrijf. Door de toenemende flexibiliteit van de arbeidsmarkt, en reguleringen vanuit de overheid, wordt het steeds duurder voor ondernemingen om de loonadministratie van de werknemers zelf te doen. Het kan dus heel interessant zijn om dit uit te besteden. Echter, dit is zeker niet altijd het geval.

Wat is payroll?

Payroll is een structuur waarbij ondernemingen ervoor kiezen één of meerdere werknemers onder te brengen bij een andere juridische werkgever. In het geval van payrolling: een payrollbedrijf. Het payrollbedrijf neemt de werknemers in dienst en neemt tevens het juridisch werkgeverschap over van de onderneming. Het payrollbedrijf zorgt voor de juiste loon uitbetalingen, neemt het werkgeversrisico over en zorgt ervoor dat alle arbeidsovereenkomsten met de werknemer in orde worden gemaakt. Op deze manier kan een ondernemer meer tijd en geld besparen.

Waarom payroll uitbesteden?

Het uitbesteden van de payroll kan voor uw onderneming de werkdruk flink verlagen. Bovendien bespaart u hierdoor erg veel tijd. Denk alleen al aan het gemak van de loonadministratie die u niet meer zelf hoeft te doen, het beperkte risico, de flexibiliteit van uw werknemers en de extra service die uw werknemers krijgen van het payrollbedrijf.

Wanneer en voor wie payroll?

Het is niet te zeggen voor welke organisatie payroll wel of juist niet interessant is. Wij van Student Inhuren merken dat allerlei organisatie graag gebruik maken van payroll. Denk hierbij aan een aannemer met drie werknemers die iedereen laat payrollen, tot grote organisaties die tijdelijke werknemers of een gedeelte van de werkkrachten op de payroll plaatsen. Bij kleinere organisaties wordt er van payroll gebruik gemaakt vanwege het werkgeversrisico voordeel (zie de voorbeelden hiernaast). Bij grote organisaties is het vaak een kwestie van kostenbesparing en effectiviteit.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist

Daniël Sanandaji 085-4881118 daniel@inhuren.com

Daniël Sanandaji is de payrollspecialist van Student Inhuren. Voor vragen over uitbesteding van het flexibele werkgeverschap kunt u contact opnemen met Daniël.

De voordelen voor u op een rij

Wij kunnen het vandaag al voor u regelen.

Heeft u spoed bij het op de payroll zetten van één of meerdere werknemers? Bel dan naar ons kantoor of vraag direct informatie aan. Wij kunnen het dan vandaag nog voor u in gang zetten.

Urenverwerking verloopt digitaal en overzichtelijk.

De uren van uw personeel worden digitaal verwerkt. Hierdoor krijgt u snel inzicht in de nodige gewerkte uren, cijfers en facturatie.

Slechts één keer per week een factuur.

Wekelijks ontvangt u een factuur met daarin de verwerkte uren en de totale kosten. Op deze manier krijgt u inzicht in uw wekelijkse personeelskosten.

Meer zekerheid als ondernemer

Een positief gevolg voor u als ondernemer is dat u meer zekerheid binnen uw onderneming krijgt. Die zekerheid wordt veroorzaakt doordat:

  • U geen risico loopt bij arbeidsongeschiktheid van de werknemer
  • U geen doorbetalingen hoeft te doen tijdens vakantiedagen
  • U geen doorbetalingen hoeft te doen tijdens ziekte
  • U geen professionele loonadministratie hoeft te voeren
  • U betaalt slechts eenmalig de factuur aan uw payrollbedrijf

Gevolgen werknemer

Ook heeft payroll een aantal positieve gevolgen voor uw werknemers. Doordat de loonadministratie en arbeidsovereenkomsten op een professionele manier worden geregeld door het payrollbedrijf, krijgen uw werknemers meer duidelijkheid. Uw werknemers kunnen nu ieder gewenst moment van de dag inzicht krijgen in hun arbeidsovereenkomsten, loonspecificaties, arbeidsrechtelijke vragen, uitbetalingen, cao’s en ga zo maar door.

Waarom payroll uitbesteden?

  • Gehele payrolldienstverlening verloopt automatisch;
  • Student Inhuren heeft veel opdrachtgevers waardoor de kosten voor u lager zullen uitkomen;
  • U heeft geen facturatie over de post, alles verloopt digitaal.