Originele sollicitatiemanieren om op te vallen

Tegenwoordig is het lastig om in het oog te springen bij een potentiële werkgever. Een CV heeft een standaard layout en een standaard motivatiebrief trekt ook geen aandacht. Toch zijn er een aantal manieren om op te vallen bij een sollicitatie. In 2021 is het erg belangrijk om op te vallen. Dan heb je gelijk al een streepje voor. Hieronder staan 3 tips om echt op te vallen!

Kies voor een geschreven CV of motivatie

Veel sollicitaties gaan via het internet en daar hoort een online CV en motivatiebrief bij. Toch is het voor werkgevers erg interessant wanneer er een geschreven CV of motivatiebrief op de mat beland. Het is niet meer van deze tijd en valt daarom op. Waardoor je zeker indruk maakt, uiteraard moet je dan wel een mooi handschrift werken. Solliciteer je op een creatieve functie? Maak dan bijvoorbeeld een toffe folder of gepersonaliseerd minimagazine waarin jouw CV en motivatie in verwerkt zijn en stuur deze in print op. Het is wel verstand om deze ook nog online naar het bedrijf te sturen.

Maak een video pitch

Een andere manier waarmee je opvalt is met het maken van een video pitch. Hierin vertel je kort waarom jij bij de functie past en wat jouw vaardigheden en kwaliteiten zijn. Het is een combinatie van een CV en een motivatiebrief en voor veel bedrijven is het een voordeel om te zien hoe jij jezelf presenteert. Misschien geeft jouw CV de indruk dat je erg verlegen en rustig bent maar met een video pitch kun je veel beter indruk maken en jezelf verkopen. Ook is het een goede manier voor een werkgever om te kijken of je creatief bent. Ga niet voor de camera staan met een monoloog van 3 minuten, maar zorg voor creativiteit in jouw video pitch.

Een CV in de vorm van een infographic

Met een Word document – dat bestaat uit een opsomming van je werkervaring en opleiding – val je tegenwoordig niet meer op bij een bedrijf. Je bent namelijk een van de vele sollicitanten die het op die manier doet. Een mooi opgemaakte infographic trekt echter wel snel de aandacht. Het is opvallend en uniek en leuk naar te kijken. Je wordt echt niet meteen afgewezen omdat jouw CV afwijkt van de standaard vorm. In tegendeel, vaak ben je juist een stuk aantrekkelijker voor een bedrijf. Je laat – als je het goed aanpakt – zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in de sollicitatie en dus echt heel graag deze functie wilt.

Ben je helemaal niet zo creatief en zijn de bovenstaande voorbeelden een hele opgave? Dan kun je er ook voor kiezen om een professioneel CV template gratis (of tegen een klein bedrag) te downloaden. Je hoeft dan alleen nog je gegevens, ervaring en opleidingen toe te voegen.

Wil je naast je studie ook een (bij)baan hebben?

Student Inhuren heeft een eigen vacaturebank. Hier staan (bij)banen speciaal voor studenten. Bekijk de mogelijkheden!

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer