Medewerker salarisadministratie

Bent u op zoek naar een getalenteerde salarisadministratie medewerker?

Offerte aanvragen

Wat is een ‘medewerker salarisadministratie’?

De medewerker salarisadministratie (ook wel salarisadministrateur) houdt zich bezig met alle werkzaamheden rondom het salaris van het personeel van een bedrijf. De medewerker zorgt er onder andere voor dat het salaris van het personeel tijdig en correct wordt uitbetaald. Ook is het belangrijk dat de medewerker ervoor zorgt dat de loonbelasting wordt overgedragen aan de overheid en dat de gegevens van het personeel correct in het systeem van een bedrijf worden verwerkt. Het is bij deze functie belangrijk dat de medewerker te allen tijde secuur en systematisch te werk gaat om fouten te voorkomen.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Genereren van loonstrookjes;
  • Controleren van de salarisbetalingen;
  • Uitvoeren van de salarisadministratie;
  • Zorgen voor de digitale urenverwerking;
  • Berekenen van salaris, inhoudingen en toeslagen;
  • Verzamelen en verwerken van gegevens voor het uitbetalen van het salaris;
  • Verschaffen van informatie en beantwoorden van vragen van het personeel over het salaris.

Welke bedrijven huren een medewerker salarisadministratie in?

Een medewerker salarisadministratie is werkzaam op de HR-afdeling of salarisadministratie van een bedrijf. In principe kan hij of zij bij ieder soort bedrijf aan de slag waarbij sprake is van verloning. De medewerker kan ook ingehuurd worden door een speciaal salarisadministratiekantoor. Hierbij verzorgt de medewerker de salarisadministratie van andere bedrijven.

Wat is het salaris van een medewerker salarisadministratie?

Het salaris van een startende medewerker salarisadministratie ligt tussen de €1.500 en €1.700 per maand. Wanneer een medewerker echter meer ervaring opdoet binnen het vak, kan het salaris oplopen naar €3.500 per maand.

Hoe kunt u een medewerker salarisadministratie inhuren?

Via Student Inhuren kunt u gemakkelijk een medewerker salarisadministratie inhuren. Doe direct een vrijblijvende aanvraag bij de specialist en via een persoonlijk gesprek worden uw wensen in kaart gebracht. Tijdens dit gesprek wordt onder andere duidelijk over wat voor skills de medewerker dient te beschikken en voor hoe lang u de medewerker wenst in te huren. U ontvangt vervolgens een voorstel met daarin een aantal kandidatenprofielen. Hieruit bepaalt u zelf wie u uitnodigt voor een gesprek en wie u uiteindelijk inhuurt. Vraag naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist