Haal jong talent binnen door traineeship

Jong talent een vliegende start bieden binnen uw bedrijf? Dat kan door middel van een traineeship. Binnen een korte periode volgt de trainee een intensief werk- en leertraject binnen de onderneming. Daarbij doet hij of zij in razend tempo ervaring op, een traineeship is dan ook dé manier om talent te spotten en binnen te halen. Lees in deze blog wat een traineeship precies inhoudt en wat het oplevert voor u als werkgever.

Wat is een traineeship?
Voor studenten en starters is een traineeship een geweldige, maar tevens ook intensieve, kans. Het is alleen weggelegd voor de allerbeste en er is een flinke dosis aan motivatie voor nodig. Maar wat is het eigenlijk precies? Een traineeship is een combinatie van werken en leren. De trainee is in dienst van het bedrijf en ontvangt een starterssalaris. Hij of zij werkt binnen een bepaalde periode mee op verschillende afdelingen en leert daarbij de kneepjes van het vak. Dit om zoveel mogelijk ervaring op te doen binnen het bedrijf en binnen verschillende topfuncties. Daarnaast wordt de trainee opgeleid tijdens een streng leertraject. Aan u als werkgever de taak om de trainee te coachen. Maar waarom zou u een traineeship aanbieden? Wat is uw voordeel?

Wat levert een trainee op?
Als bedrijf wilt u natuurlijk het allerbeste personeel. Een traineeship is daarom niet alleen een mooie kans voor de trainee, maar zeker ook voor u. Het is dé mogelijkheid om topstudenten en afgestudeerden van de arbeidsmarkt af te plukken. Trainees worden door u of uw mensen opgeleid om later topfuncties binnen het bedrijf te vervullen. Niet iedere student of starter wordt toegelaten. Het gaat echt om uitzonderlijk talent. Deze personen wilt u natuurlijk niet mislopen.

Een flinke, maar wederzijdse, investering
Het is wellicht een beetje verwarrend, maar een traineeship is niet hetzelfde als een stage. Het is voor u als werkgever een flinke investering. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken en verschillende randvoorwaarden op te stellen. Want was als u een trainee helemaal opleidt en deze trainee vervolgens overstapt naar een ander bedrijf? Of wat te doen als de trainee vervroegd stopt met de traineeship? Daarnaast moet er goed nagedacht worden over het leertraject. Wat moet de trainee allemaal leren en door wie? Voordat u als bedrijf begint met aanbieden van een traineeship, is het belangrijk om na te gaan of u beschikt over de juiste resources, mensen en commitment. Als dat allemaal is uitgedacht, kunt u het testen met één of twee kandidaten. Kortom, een grote investering waarbij u van te voren niet weet of het zich gaat terugverdienen. Maar dit geldt uiteraard ook voor de trainee.

Overweeg het!
Het aanbieden van een traineeship vergt een hoop voorbereidingen. Maar mocht u beschikken over de juiste middelen dan is het zeker de moeite waard om het te overwegen. Want wat als u er een topmanager of topspecialist aan over houdt die helemaal bekend is met uw bedrijf? Dan is het toch zeker de investering wel waard? Interesse gekregen in een trainee, maar zit u nog met vragen? Lees dan dit artikel voor het antwoord op de 7 meest gestelde vragen over traineeships.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer