Customer service medewerker

Bent u op zoek naar geschikte medewerkers voor uw customer servicedesk? Dan bent u bij Student Inhuren aan het juiste adres.

Offerte aanvragen

Wat is een ‘customer service medewerker’?

Een customer service medewerker is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het voornaamste klantencontact. Dit kan zowel in fysieke vorm aan een receptie zijn als via de telefoon, per mail of via social media. De medewerker draagt zorg voor het beantwoorden van vragen van de klant en het oplossen van hun klachten of problemen. Het is een belangrijke functie binnen een bedrijf aangezien de customer service medewerker tijdens het contact met de klant het gezicht van het bedrijf is. Deze medewerker wordt ook wel klantenservicemedewerker, medewerker customer support of helpdeskmedewerker genoemd.

Taken en verantwoordelijkheden customer service medewerker

  • Beantwoorden van klantvragen;
  • Verwerken van orders en facturen;
  • Opstellen van offertes voor de klant;
  • Fungeren als eerste aanspreekpunt voor klanten;
  • Informeren van klanten over producten of diensten;
  • Signaleren van tekortkomingen in de dienstverlening;
  • Behandelen en oplossen van klachten of problemen vanuit de klant.

Welke bedrijven huren een customer service medewerker in?

Een customer service medewerker kan in principe werkzaam zijn bij ieder bedrijf met een dienstverlenende en commerciële aard. Deze bedrijven beschikken vaak over een customer service afdeling waar deze medewerker vervolgens aan de slag kan. Een customer service medewerker kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij reisorganisaties, energiemaatschappijen, verzekeraars, banken en telecombedrijven.

Wat is het salaris van een customer service medewerker?

Een startende customer service medewerker kan een salaris verwachten van rond de €1.800 per maand. Wanneer de medewerker meer ervaring opdoet binnen de functie, kan het salaris oplopen naar €3.000 per maand. Het salaris is verder ook afhankelijk van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is en van de exacte werkzaamheden van de functie.

Hoe kunt u een customer service medewerker vinden?

Student Inhuren helpt u graag aan een vlotte en gedreven customer service medewerker. Wanneer u een aanvraag doet bij de specialist zullen uw wensen worden doorgenomen. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe lang u de medewerker wenst in te huren en over wat voor vaardigheden hij of zij dient te beschikken. Op deze manier kan de beste match worden geselecteerd voor uw organisatie. U ontvangt van de specialist vervolgens een voorstel met daarin een aantal geschikte kandidaten. Uiteraard bepaalt u zelf met wie u een kennismaking inplant en wie u inhuurt. Onze specialist is u graag van dienst!

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist