5 redenen om jonge werknemers te trainen

Bestaat uw team uit jong talent? Dan doet u er goed aan om uw medewerkers regelmatig trainingen te laten volgen. Want zeg nou eerlijk, u wilt toch ook dat uw medewerkers de beste resultaten behalen? Veel werkgevers erkennen het belang van getrainde medewerkers niet, maar daar komt na het lezen van dit artikel hopelijk verandering in. Wij geven in deze blog 5 redenen waarom (jonge) werknemers regelmatig trainingen zouden moeten volgen.

1. Werknemers voelen zich sneller serieus genomen

Jonge medewerkers hebben vaak nog weinig ervaring binnen het vakgebied. Dit kan ervoor zorgen dat zij zich wat onzeker voelen binnen hun functie. Wanneer u investeert in uw medewerkers, voelen zij zich serieus genomen en gewaardeerd. Doordat u investeert in hun talenten, krijgen zij het gevoel dat het bedrijf in hun kennen en kunnen geloofd. Dit zal hen extra motiveren op het werk. Daarentegen zullen zij zichzelf gelukkiger voelen op de werkvloer. Gelukkig personeel voelt zich daarnaast extra verbonden met de organisatie. Uit onderzoek van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken is gebleken dat werknemers die regelmatig een training volgen, meer tevreden zijn binnen het bedrijf. Daarnaast bevordert het de werksfeer. Een echte win-win situatie dus.

2. Het personeel presteert beter

Iedere medewerker heeft wel zijn of haar onzekerheden binnen hun vakgebied. Goed om hen de mogelijkheid te geven om meer ervaring op te doen. Ze gaan tijdens de trainingen actief aan de slag met de dingen waar zij moeite mee hebben. Zo hebben veel medewerkers bijvoorbeeld moeite met het verdelen en inplannen van hun tijd. Dit kan ten koste gaan van de productiviteit van een medewerker. Tijdens een training timemanagement kunnen zij feedback krijgen op hun manier van werken. Daarnaast leren ze hoe ze het beter kunnen doen. Hiervan gaan uw medewerkers productiever werken. Ook het leren werken met bepaalde programma’s verhoogt de productiviteit.

3. Verlies minder tijd en geld

Door uw medewerkers de kans te bieden om beter te worden binnen hun functie, zullen zij minder fouten maken. Fouten maken is uiteraard menselijk, maar te veel fouten maken gaat ten koste van uw onderneming. Daarnaast kunnen fouten ook veel tijd en geld kosten. Dat is zonde. Met beter getraind personeel voorkomt u wellicht fouten. U kunt beter kosten kwijt zijn aan een training, dan aan fouten binnen uw bedrijf. Goed opgeleid personeel draagt bij aan het imago van uw bedrijf. Uw bedrijf blijft up-to-date, omdat uw medewerkers op de hoogte blijven van de veranderingen binnen de branche. Gaat u niet mee met deze ontwikkelingen dan kan dit u klanten kosten.

4. Jonge medewerkers blijven langer hangen

In de meeste gevallen zal een jonge medewerker iedere kans aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen en/of door te groeien. Als dat niet binnen uw bedrijf kan, dan kan het vast wel binnen een ander bedrijf. Dat betekent uiteraard wel dat u afscheid moet nemen van jong talent. Dat is niet wat u wilt, toch? Door te investeren in jonge medewerkers zullen zij langer binnen uw bedrijf willen blijven.

5. Verhoogt de flexibiliteit

Jonge medewerkers hebben nog niet zoveel ervaring en zullen dus niet veel verder kijken dan hun eigen functie. Door hen regelmatig trainingen te laten volgen, kunt u medewerkers optimaal inzetten. Is er een collega ziek? Dan kan een van de jonge medewerkers hem of haar vervangen. Wanneer het team bestaat uit flexibele krachten, wordt u bedrijf meer wendbaar. Het zal gemakkelijker zijn om te reageren op veranderingen in de markt. Lees hier meer over employability.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer