Zo word je studentchauffeur

Autofans opgelet! Ben jij een student, in het bezit van een B-rijbewijs en heb je minimaal anderhalf jaar rijervaring? Vind je het daarnaast leuk om auto te rijden? Dan is een bijbaan als studentchauffeur wellicht iets voor jou! Als chauffeur breng je andere mensen van A naar B. Dit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Je werkt met verschillende mensen en geen dag is hetzelfde. Benieuwd hoe jij aan de slag kunt gaan als studentchauffeur? Lees dan snel verder!

Wat is een studentchauffeur?

Het verkeer zit niet altijd mee, maar je krijgt er in het zakenleven toch veel mee te maken. Drukte op de weg, files, het zoeken naar parkeerplaatsen en noem het maar op. Super lastig natuurlijk voor mensen die voor werkafspraken veel op pad moeten. De tijd die iemand kwijt is aan het rijden naar de locatie, kan vaak beter worden besteed. Daar komt een studentchauffeur kijken. Jij neemt het vervoeren van de klant op je. Terwijl de klant door kan werken op de achterbank, houd jij je bezig met het verkeer. Je brengt de klant naar zijn of haar afspraak en haalt hem of haar na afloop weer op. Ook in de avonduren is er vaak vraag naar. Denk hierbij aan borrels, diners of recepties. Je hebt als chauffeur dus een belangrijke en uitdagende rol.

De werkzaamheden als studentchauffeur

Als studentchauffeur bestaat jouw dag voornamelijk uit het vervoeren van mensen en/of goederen. Dit lijkt eentonig, maar dat is het zeker niet. Zo breng je de ene dag een manager naar een congres en haal je hem of haar weer op. En de andere dag ondersteun je bij het ophalen en/of afleveren van auto’s. Geen enkele dag is hetzelfde. Het vergt veel flexibiliteit om studentchauffeur te worden. Soms moet je vroeg op pad en een enkele keer ook ’s nachts. Jouw taak: iets of iemand veilig vervoeren van A naar B. Dat is een flinke verantwoordelijkheid. En het is niet altijd een makkie, want je krijgt regelmatig te maken met onverwachtse situaties. Denk hierbij aan wegwerkzaamheden, files of slecht weer. Daarnaast werk de navigatie ook niet altijd mee. Klinkt deze bijbaan nog steeds als muziek in je oren?

De eisen om studentchauffeur te worden

Niet iedereen kan studentchauffeur worden. Daar heb je enkele kwaliteiten voor nodig.

  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • In het bezit van een B-rijbewijs.
  • Goede rijvaardigheden.
  • Je hebt anderhalf jaar rijervaring.
  • Je bent betrouwbaar.
  • Je hebt gevoel van richting.
  • Je bent flexibel inzetbaar.

Bezit jij alle bovenstaande kwaliteiten? Dan is deze bijbaan wellicht voor jou weggelegd. Hou onze website goed in de gaten voor vacatures als studentchauffeur.

Wat verdien je?

Met het werken als studentchauffeur kun je goed verdienen. Dat is fijn, want als student kun je vast wel een lekker salaris gebruiken. Je verdient gemiddeld tussen de €9,- en €12,- per uur. Daarnaast mag je rijden in mooie auto’s, wat wil je nog meer?

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer