Zo blijf je fit wanneer je op kantoor werkt

De overstap van het studentenleven naar een kantoorbaan kan veranderingen met zich meebrengen. Zeker op fysiek gebied. Waar je als student, tijdens die paar uur school per dag, nog actief van lokaal 1 naar lokaal 2 wandelde. Zit je tijdens een kantoorbaan minstens acht uur per dag op je kont. Daarnaast blijft er weinig tijd over om te sporten. Lastig om dan gezond en actief te blijven. Toch zijn er (kleine) trucjes die je kunt toepassen om fit te blijven terwijl je op kantoor werkt. Die trucjes delen we in deze blog met je.

Bewegen wanneer het kan

Voor een actieve en gezonde leefstijl moet je tussen de 10.000 en 12.500 stappen per dag zetten. Dat lijkt onhaalbaar wanneer je al 8 uur van de hele dag op je kont zit. Iedere stap is er een. Dus beweeg wanneer het kan. Je kunt met de auto naar je werk gaan, maar je kunt ook de fiets pakken. Je kunt een mailtje sturen naar een collega, maar je kunt ook even naar zijn of haar bureau lopen. Je kunt in je pauze lekker aan tafel je lunch opeten, maar je kunt dat halfuurtje ook gebruiken voor het halen van een frisse neus tijdens een wandeling. Vind je het saai om alleen te gaan? Vraag dan eens aan een collega om mee te gaan. Je motiveert elkaar en het is ook nog eens gezellig. Zo zijn er natuurlijk veel trucjes die je kunt toepassen om net die paar stappen meer te behalen. Moet jij aan het einde van de dag eens zien hoeveel het aantal stappen in totaal is. Extra tip: installeer een stappenteller op je telefoon. Dit motiveert om net die paar stappen extra te zetten en je doel te behalen. Of check je stappenteller die standaard op telefoon kan zitten.

Veel water drinken

Wanneer je lang achter de computer zit kun je last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn en de zin om te snacken. Heb je hier ook wel eens last van? Dan kan het goed zijn dat je last hebt van uitdroging. Je lichaam is niet zo goed in het doorgeven van dorstgevoelens en kan het verwarden met honger. Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter water nodig per dag. Probeer om genoeg water te drinken op een dag. Zo krijg je genoeg vocht binnen. Scoor een grote waterfles en zet deze op je bureau. Zo word je er iedere keer aan herinnert, wanneer je de fles ziet staan, om water te drinken. Houd per dag bij hoeveel je drinkt en kijk aan het einde van de dag of je het doel hebt behaald.

Bereken je energiebehoefte

Naarmate de dag vordert kan het zijn dat je energie verliest. Grote kans dat je te weinig eet. Om te voorkomen dat je last krijgt van cravings of snackbuien is het goed om je energiebehoefte uit te rekenen. Om te kijken of je wel genoeg voeding binnenkrijgt is MyFitnessPal een handige app. Je voert hier in wat je hebt gegeten gedurende de dag. Het kan zomaar zijn dat je te weinig eet of te veel van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt. Pas je eetschema hierop aan en je zal zien dat je veel meer energie hebt gedurende de dag.

Gezonde snacks

Tijdens een middagdip is het enorm verleidelijk om even lekker te snacken. Bijvoorbeeld met een stukje chocolade. Toch weet je zelf ook wel dat het niet bij een of twee stukjes blijft. Voor je het weet heb je zo die hele reep naar binnen gewerkt. Zo blijf je niet fit natuurlijk. Neem gezonde snacks mee, zodat je niet in de verleiding komt om ongezonde snacks te eten. Denk aan snacks, zoals: stukken groente, noten of rijstwafels. Je bent als nog aan het snacken, maar dan met een gezondere variant. Hier zal de weegschaal niets negatiefs van merken. Daarnaast geeft het je energie in plaats van dat het je energie kost.

Met deze trucjes zal je zien dat het helemaal niet zo lastig is om fit te blijven wanneer je op kantoor werkt. Heb je zelf nog een goede tip? Plaats dan zeker een reactie! Wij zijn enorm benieuwd.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer