Wordt mijn loon doorbetaald als ik als uitzendkracht ziek ben?

Uitzendkrachten

Het kan natuurlijk voorkomen dat je als uitzendkracht ziek bent. Het kan een ernstige ziekte zijn, maar het kan ook wat minder ernstigs zijn. Vooral in tijden van Corona melden mensen zich sneller ziek, omdat ze het risico niet willen lopen om andere te besmetten. Dit geldt ook voor uitzendkrachten natuurlijk. Maar wordt mijn loon doorbetaald als ik al uitzendkracht ziek ben? De hoeveelheid die terug krijgt kan verschillen door de fase waarin je zit als uitzendkracht.

In welke fase zit ik?

  1. Al zit je in de eerste 26 weken bij het uitzendbureau zit je in fase 1.
  2. Al zit je tussen de 26 weken en 78 weken bij het uitzendbureau zit je in fase 2.
  3. Al zit je tussen de 78 weken en 4 jaar en heb je maximaal 6 contracten dan zit je in fase 3.
  4. Al werk je voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau dan zit je in fase 4.

Waar heb je recht op in fase 1/2 ?

Uitzendkrachten die bij ons in dienst zijn hebben bij ziekte vanaf de 3de ziektedag recht op loondoorbetaling.  Al zit je in de eerste 78 weken als uitzendkracht geldt de eerste 2 ziektedagen als wachtdagen. Deze dagen heb je geen recht op loon, maar daarna ontvang je bij ziekte een ziektewetuitkering van het UWV van 70%. In het eerste jaar dat je ziek bent vult het uitzendbureau waarbij je in dienst bent de uitkering aan tot 90% van je laatstverdiende loon.

Waar heb je recht op in fase 3/4?

Al werk je langer dan 78 weken in dienst bij hetzelfde uitzendbureau dan heb je meer rechten opgebouwd. Bij ziekte geldt dat de eerste 2 ziektedagen gelden als wachtdagen. Vanaf de 3de ziektedag heb je recht op loondoorbetaling van 90% in het eerste ziektejaar. En in het tweede jaar is dit 70% van je laatstverdiende loon.

Wat moet je doen bij ziekte?

Wanneer je ziek bent is het verstandig om direct contact op te nemen met het uitzendbureau en het bedrijf waar je werkt. Dan is iedereen op de hoogte van de ziekte.

Wat doet student inhuren?

Student Inhuren een is uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden en bemiddelen van flexibel personeel. Dit doen wij voor bedrijven door heel Nederland. Onze specialisatie ligt voornamelijk in de logistiek, transport en de zakelijke dienstverlening. Jaarlijks helpen wij veel studenten, afgestudeerden en young professionals aan een baan. Tot onze pool behoort een groot aantal internationale studenten en afgestudeerden. Zo kunnen wij door heel Nederland aan nationale en internationale organisaties talenten inzetten op uitzendbasis.

Wij volgen de NBBU

Student Inhuren is lid en aangesloten bij de NBBU. De NBBU is de Nederlandse cao voor uitzendkrachten en flexwerkers. Doordat wij aan alle vereisten voldoen op het gebied van juridisch werkgeverschap, loonadministratie en payroll kunt u altijd uitgaan van een vlekkeloos lopende samenwerking.

Wat voor soort bijbanen heeft student inhuren?

Wij hebben veel bijbanen in de zakelijke- en financiële dienstverlening: online marketing, ICT, sales en advocatuur. Maar wij hebben ook veel logistieke bijbanen zoals: sjouwers, verhuizers en hikers. Als je interesse hebt dan kan je onze vacature pagina bekijken of telefonisch contact opnemen met één van onze contactpersonen om de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast hebben wij ook in enkele grote steden veel vacatures online staan:

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer