Wat is een traineeship

Tijdens een traineeship wordt je opgeleid tot een topmanager of topspecialist. Naast je functie volg je ook een opleidingsprogramma die bestaat uit kennis- en vaardigheidstrainingen. Gedurende periode werk je aan verschillende projecten of in diverse functies op wisselende afdelingen binnen het bedrijf. Bedrijven bieden verschillende soorten traineeships aan, zoals het management traineeship en het IT traineeship. Om in aanmerking te komen voor een traineeship zul je aan een specifiek trainee profiel moeten voldoen.

Hoe werkt een traineeship

Bij het volgen van een traineeship wordt je begeleid door een collega of manager. Gemiddeld duurt een traineeship tussen de 1 en 3 jaar. Gedurende periode werk je aan meerdere projecten of opdrachten die je uitvoert binnen verschillende functies en op wisselende afdelingen van de organisatie. De inhoud van de projecten en opdrachten is afhankelijk van het doel van het traineeship. Ongeveer 10 tot 15 procent van een traineeship bestaat uit het opleidingsprogramma. Dit programma wordt verzorgd door deskundigen en experts van zowel binnen als buiten het bedrijf. Voor je persoonlijke ontwikkeling volg je ook trainingen en cursussen.

Verschillende soorten traineeships

Er zijn verschillende soorten traineeships. Bedrijven hebben door de jaren heen de traineeships aangepast aan de behoefte van de organisatie, maar ook aan de behoefte van de trainee. Traineeships zijn steeds meer internationaal gericht.

Management traineeship

Het traineeship die het meest voorkomt is het management traineeship. Hierbij staan de managementvaardigheden centraal. Tijdens dit traineeship wordt je opgeleid om mensen te kunnen aansturen.

IT traineeship

Het IT traineeship is in opmars. Bedrijven en organisaties hebben altijd een behoefte aan goed opgeleide IT-specialisten. Het IT traineeship is vooral vakinhoudelijk gericht.

Gespecialiseerd of gecombineerd traineeship

Daarnaast zijn er traineeships die zijn gericht voor een specifiek vakgebied. Sommige bedrijven bieden een combinatie van verschillende soorten traineeships. Afwisseling speelt hierbij een belangrijk rol.

Startersfunctie

Sommige bedrijven bieden een concrete startersfunctie aan. Je krijgt dan een vaste functie en daarnaast volg je een intensief opleidings- en coachingstraject. Binnen anderhalf jaar is het nog mogelijk om van functie te veranderen.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer