Wat is een studenten uitzendbureau?

Uitzendbureau

Om erachter te komen wat een studenten uitzendbureau is, moeten we eerst weten wat een normaal uitzendbureau is. Een uitzendbureau is niks anders dan een bedrijf dat bemiddelt tussen een werkzoekende en een bedrijf dat personeel zoekt. Bedrijven en werkzoekende kunnen zich inschrijven bij een uitzendbureau om zo in contact te komen met elkaar. Een uitzendbureau is eigenlijk een tussenpersoon tussen de beide partijen. Vaak worden de werkzoekende betaalt door het uitzendbureau. Het uitzendbureau zorgt voor de werving & selectie of plaatst een vacature. En daar betaalt het bedrijf een tarief voor aan het uitzendbureau.

Studenten

Momenteel zijn ruim 817.000 studenten ingeschreven bij een hogeschool of een universiteit. De meerderheid van deze studenten wilt werken of heeft al werk. Omdat studenten ook heel druk zijn met hun opleiding is werken niet hun prioriteit. Het belangrijkste is natuurlijk school. Een studenten uitzendbureau helpt deze studenten met het vinden van een juiste (bij)baan. Het uitzendbureau kijkt dan naar de skills en competenties van de student en zoekt voor de student een bijpassende (bij)baan.

Waarom studenten inhuren?

Nederland heeft een grote hoeveelheid van getalenteerde studenten die in verschillende sectoren zowel parttime- als fulltime inzetbaar zijn. Naast hun studie hebben zij genoeg tijd om als waardevolle medewerker aan de slag te gaan. Op deze manier kunt u binnen uw bedrijf taken besparen en uit handen geven aan een werkstudent. Studenten zijn nieuwsgierig, hebben kennis van alle digitale ontwikkelingen en kunnen zich snel aanpassen. Dit zijn natuurlijk top eigenschappen om zo snel mogelijk als waardevolle werknemer aan de slag te gaan. De meeste bedrijven huren werkstudenten in als mooie aanvulling op hun bestaande team van vaste en ervaren werknemers. Daarnaast is het werven en selecteren van werkstudenten een ideale manier om getalenteerde werknemers te selecteren. Studenten van tegenwoordig willen vaak graag bij grote, bekende bedrijven werken en hierdoor lopen voornamelijk de minder grote bedrijven in de financiële sector kansen mis. Zo kunt u bijvoorbeeld een getalenteerde werkstudent inhuren binnen de financiële dienstverlening.

Bekijk alle mogelijkheden per stad:

Is student inhuren een studenten uitzendbureau?

Ja, student inhuren is een studenten uitzendbureau. Maar wij zijn geen online uitzendbureau. Wij werken voornamelijk op de reguliere manier van uitzenden en hebben ook fysieke vestigingen. Wel hebben wij een online platform. Wanneer bedrijven bij ons vaker inhuren, kunnen zij via hun eigen account opdrachten en vacatures plaatsen. Daarnaast worden alle sollicitatiegesprekken op één van onze kantoren gevoerd en zijn onze specialisten continu op alle manieren mogelijk in contact met de opdrachtgevers. Op deze wijze kunnen wij een student echt helpen aan een bijpassende (bij)baan.

Waarom student inhuren?

Student Inhuren biedt u een aantal voordelen bij het inhuren van talentvolle studenten:

  • Uitgebreide screening van kandidaten
  • Wij hebben een grote database (100.000 +)
  • Student Inhuren is aangesloten bij de NBBU
  • Dagelijks reageren er tientallen studenten op uw vacatures
  • U betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren

Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar een getalenteerde werkstudent? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met één van onze contactpersonen.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer