Wat is een inhuurkracht?

Lees hieronder wat een inhuurkracht is.

Offerte aanvragen

Wat is een inhuurkracht?

Een inhuurkracht is een werknemer die op flexibele basis wordt ingehuurd door een bedrijf bij Student Inhuren. Inhuurkrachten zijn op flexibele basis in dienst bij Student Inhuren. Wij hanteren weekcontracten zonder uitzendbeding bij het uitzenden van inhuurkrachten. Hierbij hanteren wij de regels van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen).

In welke gevallen inhuurkrachten?

Er zijn een aantal gevallen waarin bedrijven voor inhuurkrachten kiezen. De bekendste reden is dat bedrijven voor tijdelijke werkzaamheden iemand nodig hebben. Het is dan makkelijk hiervoor Student Inhuren in te schakelen. Student Inhuren zorgt dan dat er inhuurkrachten zijn die de werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Een tweede geval waarin bedrijven voor inhuurkrachten kiezen is vanwege risicoverdeling. Een bedrijf met honderd medewerkers maakt het soms mee dat er een aantal grote projecten wegvallen waardoor er voor veel werknemers geen werk meer is. Contracten met inhuurkrachten kunnen dan direct worden stopgezet. Zodat het aantal werknemers kan meebewegen met de beschikbare projecten.

Een derde geval is waarin een bedrijf simpelweg zijn medewerkers niet zelf weet te vinden. Student Inhuren werft dan de krachten voor de werkzaamheden. De onderneming kan dan bijvoorbeeld na 1040 gewerkte uren de kandidaten overnemen naar de eigen organisatie.

Informatie aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u een vraag?