Wat houdt koerierswerk in? 

Zit jij erover na te denken om aan de slag te gaan als koerier? Maar weet je nog niet exact wat het koerierswerk inhoudt? In dit artikel lees je de taken van een koerier en wat je moet doen om koerier te worden.

De taken van een koerier

Als koerier zijn er verschillende taken die je moet uitvoeren gedurende een werkdag. De hoofdtaak is het ophalen of bezorgen van pakketten of andere post. Daarnaast is het jouw taak om de snelste route te bepalen om alle pakketten op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. In sommigen gevallen is het ook de taak van de koerier om de ontvanger te voorzien van advies over de levering. Gedurende de gehele werkdag als koerier is het belangrijk om er representatief uit te zien en een goede uitstraling te hebben tegenover de ontvangers.

Verschillende soorten koerierswerk

Voorheen ging het vooral over de post bezorgen of verzamelen per bestelbus. Tegenwoordig zijn er meerdere soorten koeriers. Er zijn namelijk veel studenten die geen rijbewijs hebben, maar wel koerierswerk willen doen. Veel horecabedrijven haken daarop in en werken steeds meer met fietskoeriers. Natuurlijk kun je ook nog steeds traditioneel werk doen waarbij je voor PTT, DHL, UPS of PostNL werkt. Het is maar net waar er vacatures als koerier beschikbaar zijn, al het koerierswerk komt op hetzelfde neer.

Hoe kun je koerier worden?

Om koerier te worden heb je geen opleiding nodig. Iedereen kan in principe koerier worden. Ben je in bezit van een rijbewijs? Dan ben je geschikt om in een bestelbus pakketten te bezorgen. Heb je geen rijbewijs? Dan kun je wel een fietskoerier worden. Echter moet je wel rekening houden dat je door alle weersomstandigheden aan het werk moet. Het bedrijf moet op je kunnen bouwen. Weer of geen weer! Zie je dit niet zitten? Dan is dit werk niet voor je weggelegd. Vaak wordt er bij koeriersfuncties gevraagd om een minimaal aantal jaren bezit van het rijbewijs, houd daar rekening mee.

Wat houdt koerierswerk in? 
Beoordeel dit artikel
Marjolein Egbers

Marjolein Egbers

Marjolein Egbers

Latest posts by Marjolein Egbers (see all)