Waarom flexkrachten op uitzendbasis inhuren

Als bedrijf heb je voor een bepaalde periode werknemers nodig. Het inhuren van tijdelijk personeel kan hierbij een goede oplossing bieden. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen dan als bedrijf zijnde voor het inhuren van flexkrachten op uitzendbasis in 2021?

Flexibiliteit

Het belangrijkste voordeel is dat de opdrachtgever alleen flexkrachten hoeft in te zetten wanneer ze ook daadwerkelijk nodig zijn. Bevalt een flexkracht niet, dan is een snelle afscheid mogelijk en zeer gewenst. In de arbeidsovereenkomst die de opdrachtgever ondertekent met het uitzendbureau staat er meestal een clausule in dat de opdrachtgever de arbeidsovereenkomst per direct kan opzeggen, wanneer dat gewenst is. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is dit niet zo snel mogelijk, van de een op de andere dag en zeker als het een contract voor onbepaalde tijd is. Dat is met veel moeite stop te zetten.

Geen ziekterisico

Er zijn weinig risico’s voor de opdrachtgever, maar meer voor het uitzendbureau. Om een voorbeeld te noemen: als een medewerker arbeidsongeschikt wordt, heeft het bedrijf een contract opgesteld van 2 jaar. De opdrachtgever moet dan ook de medewerker door blijven betalen, terwijl hij/zij arbeidsongeschikt is geworden. De opdrachtgever loopt geen risico’s, wat betreft ziekte of arbeidsongeschiktheid als de werknemer een contract heeft met het uitzendbureau. Als de werknemer arbeidsongeschikt of ziek wordt, beëindigt de opdrachtgever makkelijk het contract met het uitzendbureau of wordt het uitzendbureau verzocht om iemand anders te sturen.

Werving & selectie

Nog een groot voordeel van flexkrachten op uitzendbasis inhuren is dat u de werving & selectie uit uw handen wordt genomen. Qua de wervingsprocedure is het moeilijk om werknemers te vinden als u geen grote naamsbekendheid heeft als bedrijf. Voordat het bedrijf naamsbekendheid gecreëerd heeft door middel van advertenties bijvoorbeeld, kost het het bedrijf duizenden euro’s om dit te bewerkstelligen. De selectieprocedure die daar op volgt, kost het bedrijf meestal het dubbele. Hier zorgt een uitzendbureau dan weer voor. Dus de risico’s liggen in principe bij het uitzendbureau, want het uitzendbureau heeft een werkgever/werknemer relatie met de uitzendkracht.

Geen verantwoordelijkheid

Zoals al eerder gezegd is de opdrachtgever niet verantwoordelijk voor de risico’s van de werknemer. Die risico’s liggen uitsluitend bij het uitzendbureau. De verantwoordelijkheden van het uitzendbureau liggen meer bij de uitbetaling van de salaris, afdracht van fiscale premies en heffingen, toekenning van vakantiedagen, doorbetaling bij ziekte en alle andere rompslomp die een opdrachtgever anders voor zijn kiezen zou krijgen. Meestal is de enige taak van de opdrachtgever om te kijken hoeveel uren de uitzendkracht gewerkt heeft en dat moeten opgeven bij het uitzendbureau.

Student Inhuren

Bij Student Inhuren kunt u ook flexkrachten op uitzendbasis inhuren. Vraag gratis een offerte aan of neem contact met ons op.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer