Waarom een uitzendkracht inhuren?

Waarom een uitzendkracht inhuren? Er zijn in 2021 een groot aantal uitzendbureaus. Van financiële detacheerders tot ICT detacheerders en van studenten uitzendbureaus tot uitzendbureaus voor het zogenaamde ”handjes-werk”. Er zijn een aantal voordelen wanneer u met een uitzendkracht gaat werken. Deze voordelen gelden echter niet voor ieder bedrijf. Om erachter te komen of een uitzendkracht inhuren een goed alternatief is voor uw onderneming hebben wij een aantal voor- en nadelen van een uitzendkracht hieronder voor u opgesteld. De bedoeling is dat u na het lezen van dit bericht een duidelijk beeld heeft of en wanneer u met uitzendkrachten kunt werken.

Verschillende soorten uitzendkrachten

Student Inhuren werkt met studenten uitzendkrachten. Dat is een groot verschil met de uitzendkrachten van andere uitzendbureaus. In Nederland werkt een groot gedeelte van de studenten via een uitzendbureau of heeft wel eens via een uitzendbureau gewerkt. Omdat studenten werken naast hun studie gaan ze vaak anders met een baan om. Zo is er een groot verschil met reguliere ”oudere” uitzendkrachten. Het nadeel van oudere uitzendkrachten is dat die vaak door blijven solliciteren naar een andere baan, wanneer ze als uitzendkracht werken. Dit is ook begrijpelijk, aangezien uitzendwerk van zichzelf vaak van tijdelijke aard is. Daarom is het belangrijk om ook uw uitzendkrachten eventueel uitzicht te geven op een langer verblijf of een dienstverband bij de inlenende onderneming.

In Nederland zijn veel studenten op zoek naar een relevante bijbaan naast hun studie. Vaak vinden ze deze bijbanen bij een studenten uitzendbureau in de omgeving. Omdat talentvolle studenten vaak al vooruit denken aan carriere mogelijkheden is relevante werkervaring voor studenten enorm belangrijk. Dat is dan ook de reden dat studenten die als uitzendkracht werken in een serieuze functie niet sneller verder kijken naar iets anders.

Uiteraard zijn er ook genoeg studentenbanen die ervoor zorgen dat studenten snel op zoek gaan naar een nieuwe baan. Denk daarbij aan werk in de horeca, promotiewerk of administratief werk. Doordat een student week na week steeds hetzelfde werk moet doen raakt de student snel uitgekeken op het werk. Wanneer een student niet genoeg uitdaging en doorgroei vind in een vacature wordt er vaak snel gesolliciteerd op andere vacatures. Dat zorgt ervoor dat studenten tijdens hun studie in een periode van vier jaar tijd soms wel acht verschillende werkgevers hebben gehad.

De uitzendkrachten van Student Inhuren zijn louter talentvolle studenten op HBO en Universitair niveau. Dit is bij uitstek de doelgroep die het meest op zoek is naar relevante werkervaring naast hun studie. Dan blijft de hamvraag echter: ”Waarom een uitzendkracht inhuren?”.

Waarom student uitzendkrachten?

Door toenemende vergrijzing in Nederland wordt jong talent steeds schaarser. Dat is op dit moment met name te merken in de ICT, techniek en de zakelijke en financiële dienstverlening. Dit zijn dan ook bij uitstek de sectoren waarin Student Inhuren jonge talentvolle kandidaten levert.

Door onze ervaring zijn wij erachter gekomen hoe bedrijven toch aan jong talent kunnen komen. Een oplossing voor dit probleem is het inhuren van studenten. Al dan niet op flexibele basis, als uitzendkracht of via de payroll.

Om een antwoord te geven op de vraag ”Waarom een uitzendkracht inhuren?”: door in een vroeg stadium talent naar uw organisatie te halen zorgt u ervoor dat u het talent in de organisatie krijgt. Het is vervolgens belangrijk dit talent de kans te geven zich te ontwikkelen en door te groeien naar hogere posities met meer uitdagingen. De projecten die u hierbij aanbiedt, de klanten die u bedient en de cultuur van uw bedrijf zijn hierbij van cruciaal belang.

Wanneer u een organisatie leidt waarin u tegen het probleem aanloopt dat er teveel ”oude” krachten aanwezig zijn, is de kans groot dat u onder deze categorie valt. Het is dan zeker interessant om een student uitzendkracht in te huren.

Geen werkgeversrisico

Wanneer u ervoor kiest om uitzendkrachten in te huren besteed u het werkgeversrisico helemaal uit. Dat betekent dat de uitzendkrachten als werknemer in dienst zijn bij het uitzendbureau. Dit heeft als voordeel dat u geen risico loopt op extra kosten bij ziekte, uitval of verlof. Wanneer u studenten als uitzendkracht inhuurt heeft dit een aantal extra voordelen. Er zijn veel (bij)banen en vacatures waarvoor studenten niet direct een vast aantal uur per week nodig zijn. Vaak willen bedrijven ook dat studenten zich eerst bewijzen, alvorens ze meerdere uren mogen gaan werken binnen de onderneming. Wanneer u er dan voor kiest een student als uitzendkracht te laten werken via een studenten uitzendbureau, heeft u geen kosten aan loonadministratie. Dit kan zeker veel tijd in beslag nemen naar verhouding de uren die uw student werkt. Mocht een student in eerste instantie maar twee uur in de week werken, dan kan het best duur zijn om de student een contract te laten tekenen, de loonadministratie te doen en alles volgens de juiste wet- en regelgeving uit te betalen.

Gemak

Een uitzendkracht inhuren voor een project, klus of tijdelijke vacature scheelt u niet alleen veel tijd in de administratie, het geeft ook veel gemak. U kunt een uitzendkracht namelijk op flexibele basis inhuren. Dat betekent ook dat, mocht u de uitzendkracht niet nodig hebben of het project even stilstaat, u de uitzendkracht niet hoeft door te betalen. Daarnaast kunt u altijd bij het (studenten)uitzendbureau aangeven de uitzendkracht niet langer in uw onderneming te willen hebben, mocht de samenwerking niet bevallen. Het uitzendbureau regelt alles voor u.

Geen werving- en selectiekosten

Waarom een uitzendkracht inhuren nog meer interessant is, heeft natuurlijk als reden dat u geen kosten kwijt bent om de uitzendkracht of medewerker te vinden. Hier bespaart u natuurlijk ook geld mee. Zeker in het geval van studenten gaat deze regel op. Denkt u hierbij aan studenten van bepaalde opleidingen, niveaus of scholen. Meer ervaren ondernemers die al langer in het bedrijfsleven werken zijn vaak de aansluiting met de doelgroep ”studenten” kwijtgeraakt. Daardoor vinden zij het erg lastig om studenten te vinden. Een studenten uitzendbureau heeft vaak een heel groot netwerk onder studenten van hogescholen en universiteiten.

Extra talent

U bespaart niet alleen op het zoeken en vinden van studenten. U haalt ook extra talent naar uw organisatie. Een studenten uitzendbureaukan u voorstellen aan de toekomstige mensen uit het bedrijfsleven. Het kan natuurlijk heel interessant zijn voor u als onderneming om dit soort mensen naar uw organisatie te halen.

Wij hopen dat we u hiermee voldoende antwoord hebben kunnen geven op de vraag ”Waarom een uitzendkracht inhuren?”. Mocht u nog vragen hebben, of meer informatie willen, dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

Waar kunt Student Inhuren u mee helpen?

U kunt bij Student Inhuren gemakkelijk uitzendkrachten of werkstudenten inhuren. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer