Voordelen payroll voor werknemer en werkgever

De voordelen van payroll. Er zijn een aantal voordelen aan het werken met een payroll bedrijf. In dit bericht gaan we dieper in op de voordelen van payroll. Na het lezen van dit bericht kunt u zelf een oordeel geven over uw loonadministratie en personeelsbeleid en kijken of payroll u een voordeel oplevert.

Wanneer we willen weten wat de voordelen van payroll zijn moeten we eerst kijken naar voor wie payroll een voordeel kan opleveren. Dat is eigenlijk direct duidelijk. Er maken namelijk twee partijen gebruik van payroll. Namelijk werknemers en werkgevers. We kijken als eerst naar de voordelen voor een werkgever en als laatst naar de voordelen van payroll voor een werknemer.

Voordelen payroll werkgever

Payroll heeft een aantal voordelen voor een werkgever. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen die payroll met zich meebrengt voor een werkgever.

Minder werkgeversrisico’s

Dit is direct de voornaamste reden dat bedrijven van payroll gebruik maken. Het werkgeversrisico ligt nu namelijk niet meer bij de werkgever maar bij het payroll bedrijf. Juridisch gezien is het payroll bedrijf namelijk de juridische werkgever en niet de werkgever en onderneming zelf. Dat heeft als voordeel dat zaken als verzekering, boetes en loondoorbetalingen voor rekening komen van het payroll bedrijf. Let wel op, het voornaamste werkgeversrisico ligt bij het payroll bedrijf. Dat betekent dus niet dat u richting uw medewerkers geen verplichtingen meer heeft en zelf geen risico’s loopt.

Geen loondoorbetaling verplichtingen

De werkgever heeft zelf geen risico op ziekteverzuim. Dat betekent ook dat het payroll bedrijf ervoor verantwoordelijk is dat er bij arbeidsongeschiktheid loondoorbetalingen plaatsvinden. Die komen op dat moment niet voor rekening van de werkgever.

Beter personeelsbeleid

U betaalt natuurlijk wel extra voor de service die een payroll bedrijf aanbiedt. Dat betekent dan wel dat u zich ook met bepaalde administratieve rompslomp niet bezig hoeft te houden. Daardoor houdt u absoluut meer tijd over voor strak personeelsbeleid. U kunt bijvoorbeeld meer tijd steken in het opstellen van een personeelshandboek, functioneringsgesprekken en meer aandacht aan uw werknemers geven.

Kostenverlaging

Doordat een payroll bedrijf vaak veel meer klanten heeft en wekelijks voor duizenden uren werknemers verloond, kan het heel effectief te werk gaan. Dat neemt met zich mee dat een payroll bedrijf de kosten laag kan houden. U hoeft zelf ook geen personeel in dienst te nemen om de uitbetalingen en de loonadministratie te doen. Ook dat scheelt vaak veel meer geld dan de kosten die een payroll onderneming met zich meebrengen.

Slechts een factuur bij payrolling

U hoeft als onderneming niet zelf de lonen uit te betalen. Dat betekent dat u slecht eens in de maand een factuur ontvangt van het payroll bedrijf en die hoeft te voldoen. Salarisadministratie is een ingewikkeld vak en kan bij veel ondernemers voor hoofdpijn zorgen wanneer zij dit zelf moeten doen.

Voordelen payroll werknemer

Ook voor een werknemer zitten er aan payroll een aantal voordelen. Hieronder staan er een aantal vermeld.

Deskundige servicedesk

Allereerst kunnen de werknemers die op de payroll staan altijd met hun vragen over lonen, CAO en uitbetalingen terecht bij een professionele servicedesk van een payroll bedrijf. Dit betekent dat ze de vragen snel beantwoord krijgen, altijd de beste informatie hebben en niet bij de werkgever aan hoeven te kloppen met de vragen. Iets wat de werkgever veel tijd bespaard. Daarnaast wordt een werknemer voorzien in zijn informatiebehoefte.

Meer rechtszekerheid

Bij een payroll bedrijf wordt er heel streng volgens de regels gewerkt. Dat draagt er ook aan bij dat een werknemer veel meer rechtszekerheid heeft aangezien alles netjes is vastgesteld en op papier staat.

Veel meer inzicht

Een werknemer krijgt veel meer accurate inzicht in zijn of haar CAO en rechtspositie.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer