Video vergaderen

Video vergaderen is iets wat tegenwoordig steeds meer gebeurd binnen bedrijven, maar ook op scholen. Vooral de afgelopen jaren was dat de voornaamste manier van communiceren. In deze blog vertellen wij je meer over video vergaderen en de verschillende apps/ programma’s die je hiervoor kan gebruiken.

Voordelen van video vergaderen

  • Minder reizen:
    Als je vanuit huis werkt, zullen vergaderingen online plaats moeten vinden. Dit heeft als voordeel dat je niet meer naar je werk/ kantoor hoeft te reizen en hiermee tijd en geld bespaart. Een ander voordeel hieraan is, dat dit leidt tot minder drukte op de weg en minder drukte in het openbaar vervoer. Ook heb je doordat je niet meer hoeft te reizen, meer vrije tijd naast je werk.
  • Geen benodigde vergaderruimte/ kantoor:
    Dit bespaart een hoop kosten, er hoeft geen kantoor gehuurd te worden. En in grote bedrijven hoeft er geen vergaderruimte gereserveerd te worden.
  • Meer efficiëntie:
    Binnen het werkveld wil je altijd zo efficiënt mogelijk te werk gaan. En dit is zeker mogelijk d.m.v. video vergaderen. Dankzij video vergaderingen worden er sneller beslissingen genomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat als je minder of geen reistijd en reiskosten hebt, dat je dan productiever bent. Je kan namelijk vanuit huis meteen vanuit je laptop een videovergaderingen instappen.

 

Verschillende programma’s voor video vergaderen

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan apps en programma’s om video te bellen, zo worden er ook een aantal zakelijk gebruikt. De programma’s hebben verschillende mogelijkheden, het is dus belangrijk om te kijken aan welk programma jij als bedrijf het meest hebt. Welke app past het best bij jouw manier van vergaderen? Hieronder een aantal veelgebruikte programma’s

Microsoft Teams

Dit is een programma van Microsoft dat vaak afgekort wordt naar Teams. Dit is misschien wel een van de meest gebruikte en bekendste programma’s voor online vergaderen. Het programma is erg gebruiksvriendelijk en wordt door zowel bedrijven als scholen veel gebruikt. Je kan er onder andere chat berichten in sturen, videobellen en bellen zonder beeld of geluid. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je scherm te delen met mensen die in de vergadering zitten en het handige is dat je ook gebruik kan maken van een agenda. In de Microsoft Teams agenda kan je al je (online) afspraken inboeken, je kan er dan ook voor kiezen om van tevoren een melding/ herinnering via de mail te ontvangen.

Skype

Dit is een van de oudste en misschien wel het bekendste programma om te videobellen. Skype wordt niet enkel zakelijk, maar ook privé veel gebruikt, wereldwijd. Iedereen kent Skype en vooral voor als je met iemand uit een ander land wil videobellen is dit erg handig. Ook via Skype is het mogelijk om te videobellen of alleen te bellen zonder beeld. Verder kan je via dit programma bestanden delen en chat berichten uitwisselen.

Slack

Slack is een zakelijk platform waar je onderling berichten met elkaar kan uitwisselen en bestanden kan delen. Maar Slack heeft zowel een gratis als een betaalde versie en hierbij kan je pas video vergaderen als je de betaalde versie hebt. Dit programma wordt dus meer gebruikt om berichten uit te wisselen met collega’s.

 

Do’s en dont’s van video vergaderen

Wel doen:

Er zijn een aantal dingen die een videovergadering effectiever kunnen maken, maar er zijn ook een aantal dingen die je liever achterwege kunt laten. Een tip voor als je voor het eerst een videovergadering start, waar misschien ook collega’s/ werknemers in zitten die elkaar nog niet (goed) kennen, is om een voorstelronde te doen. Tijdens een voorstelronde vertelt iedereen kort wie hij/ zij is en wat hij/ zij doet binnen het bedrijf, zo krijgt iedereen een duidelijker beeld van elkaar.

Een andere tip is om voor interactie te zorgen in een videovergadering, blijf niet in je eentje te lang achter elkaar aan het woord. Maar zorg dat de anderen in de vergadering ook inbreng hebben. Door goede interactie, houd je de aandacht vast en raken de deelnemers niet snel verveeld.

Niet doen:

Maar wat moet je juist niet doen tijdens een videovergadering? De nummer 1 don’t is (constant) op je telefoon kijken, hierdoor kom je onprofessioneel en ongeïnteresseerd over en dit is het laatste wat je wilt. Ga niet in een drukke omgeving zitten, hierdoor raak je namelijk snel afgeleid en kan het zelfs storend zijn voor de andere deelnemers. Ook kan je hierdoor minder goed opletten op wat er besproken wordt tijdens de vergadering.

 

meeting

 

Lees ook de blog: ‘Salarisonderhandelingen’

Zit jij midden in een sollicitatieprocedure en ben je nog niet helemaal tevreden over de salarisindicatie? Dan kan je ervoor kiezen om te onderhandelen over je salaris. In de blog ‘Salarisonderhandelingen’ vertellen wij je hier meer over en geven wij jou de beste tips om te onderhandelen.

 

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben jij op zoek naar een naar een nieuwe baan voor naast je studie? Dan ben je bij Student inhuren aan het juiste adres. Wij bieden diverse vacatures binnen verschillende branches in onze vacaturebank. Heb jij een vacature gezien die jou wel aanspreekt, maar heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op, een van onze medewerkers helpt je graag verder.

 

Op zoek naar nieuwe werknemers?

Ook als jij een bedrijf hebt en op zoek bent naar nieuwe werknemers, kunnen wij jou verder helpen. Wij zijn namelijk bemiddelaar en specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt. Niet alleen helpen wij studenten aan een nieuwe baan, maar ook staan wij klaar voor de werkgevers om werkstudenten te werven die bij hun aan de slag kunnen. Wil jij jouw vacature(s) op onze website plaatsen? Vraag dan een offerte aan.

 

Ook interessant:

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer