Vakantiewerk vinden

De zomerperiode komt er weer aan en dat betekent voor veel studenten en scholieren dat ze vakantie hebben en op zoek zijn naar een vakantiebaan. Wil jij graag leuk vakantiewerk vinden? Lees dan deze blog voor tips voor het vinden van een leuke vakantiebaan.

 

De voordelen van vakantiewerk

Het hebben van een vakantiebaan biedt vele voordelen, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Financiƫle onafhankelijkheid:
  Vakantiewerk stelt je in staat om je eigen geld te verdienen en financieel onafhankelijk te zijn. Je kunt je eigen uitgaven bekostigen, spaargeld opbouwen of geld apart zetten voor toekomstige doelen, zoals studiekosten of reizen.
 2. Werkervaring:
  Als je in de vakanties werkt, bouw je natuurlijk ook meer werkervaring op. Je kunt tijdens het werk nieuwe vaardigheden ontwikkelen en werken aan je communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Werkervaring is van onschatbare waarde bij het zoeken naar toekomstige banen.
 3. Uitbreiden van je professionele netwerk:
  Tijdens je vakantiebaan kom je vaak in contact met mensen uit verschillende bedrijven en industrieƫn en dit biedt jou de mogelijkheid om een professioneel netwerk op te bouwen. Van dit professionele netwerk kun je in de toekomst mogelijk profiteren.
 4. Je interesses en talenten ontdekken:
  Vakantiewerk stelt je ook in staat om verschillende soorten werk uit te proberen en te ontdekken waar jouw interesses en talenten liggen. Je kan experimenteren met verschillende sectoren en functies en dit kan je uiteindelijk weer helpen bij het maken van beslissingen over je toekomstige loopbaan en studiekeuzes.

 

Tips voor vakantiewerk vinden

Vakantiewerk vinden is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom hebben wij een aantal effectieve tips voor je:

 1. Schrijf je in bij een uitzendbureau:
  Als je zelf niet zo goed weet waar je moet beginnen met het zoeken van een vakantiebaan, raden wij aan om je in te schrijven bij een uitzendbureau zoals Student inhuren. Wij hebben directe toegang tot alle vacatures binnen onze vacaturebank en kunnen jou helpen bij het vinden van een passende vakantiebaan.
 2. Begin op tijd met zoeken:
  Probeer van tevoren al te zoeken naar vakantiewerk, de meeste studenten zijn namelijk tijdens de vakantieperiodes beschikbaar voor vakantiewerk en er zal dus ook veel aanbod zijn voor bedrijven. Om teleurstellingen te voorkomen, kan je er maar beter vroeg bij zijn en ruim van tevoren beginnen met solliciteren. Er gaat tenslotte ook vaak een hele sollicitatieprocedure aan aan vooraf, voordat je daadwerkelijk aan de slag kan.
 3. Wees flexibel:
  Bedrijven zijn vaak op zoek naar flexibele medewerkers en vooral in de zomerperiode, aangezien veel vaste krachten dan ook vakantiedagen hebben opgenomen. Jezelf flexibel instellen vergroot je kansen op het vinden van een baan.
 4. Update je cv:
  Zorg ervoor dat je cv er goed uitziet en up-to-date is, benadruk ook relevante werkervaring en vaardigheden. Dit ziet er aantrekkelijker uit voor werkgevers.
 5. Zorg voor een unieke sollicitatiebrief:
  Probeer altijd een unieke en passende motivatiebrief op te stellen voor het bedrijf waar je solliciteert, als je een standaardbrief gebruikt voor verschillende werkgevers, kan het wel eens zijn dat je niet vermeld wat er gevraagd is in de vacature en dat werkgevers het idee krijgen dat het een standaard brief is en je er dus niet voldoende moeite voor hebt gedaan.
 6. Wees proactief:
  Proactief zoeken naar een baan, loont meestal. Blijf daarom actief op zoek naar vakantiewerk en stuur meerdere sollicitaties uit. Wees ook geduldig, want soms kan het even duren voordat je een reactie ontvangt.
 7. Overweeg vrijwilligerswerk:
  Indien je het toch moeilijk blijft vinden om aan een baan te komen, kan je ook eerst kiezen voor vrijwilligerswerk, hiermee doe je ook belangrijke werkervaring op en kan je je netwerk vergroten. Misschien loop je wel een kans tegemoet bij het bedrijf waar je vrijwilligerswerk doet. Het staat natuurlijk ook altijd mooi op je cv.

 

Vakantiewerk vinden via Student inhuren

Wil jij graag vakantiewerk vinden, maar weet je niet goed waar je de geschikte vakantiebaan kan vinden? Dan kan Student inhuren jou verder helpen. Neem een kijkje bij onze vacaturebank. Heb je een vacature gezien die jou aanspreekt en heb je hier vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer