Studiegerelateerde bijbaan zoeken is erg verstandig

Ben jij een ambitieuze student en weet je al precies in welke branche jouw kwaliteiten liggen? Waarom dan tijd verspillen met een simpele bijbaan als je ook praktijkervaring kunt opdoen? Wees verstandig en ga op zoek naar een studiegerelateerde bijbaan. Een onderzoek van het AAU wees uit dat 35% van de werkgevers de studiegerelateerde werkervaring bij hun sollicitanten het allerbelangrijkste criterium vindt. Dat betekent dat één op de drie werkgevers hier mogelijk hun keuze baseert. Naast een grotere kans op jouw droombaan zitten er voor jou natuurlijk nog veel meer voordelen aan. We gaan er in deze blog dieper op in. Veel leesplezier!

Onderscheidend zijn

Om je kans op een toekomstige baan te vergroten is het belangrijk dat je onderscheidend bent van studiegenoten. Je hebt immers binnen een aantal jaar hetzelfde diploma waarin staat dat je hebt voldaan aan dezelfde eisen als de rest. Hoe differentieer je jezelf dan van de anderen? Daar zijn natuurlijk verschillende manieren voor. Het behalen van goede cijfers, participeren in de studentenraad, een bijzondere stage of minor volgen of studiegerelateerde werkervaring opdoen. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Je hebt in de meeste gevallen toch een hogere baangarantie als je ervaring hebt in jouw vakgebied. Die doe je niet op achter de kassa in de supermarkt, maar bij een passend bedrijf met werkzaamheden die aansluiten op je studie.

Cijfers zijn minder belangrijk

Het behalen van hoge cijfers is steeds minder belangrijk voor werkgevers. Cijfers zeggen vooral dat je goed kunt leren, maar in de praktijk gaat het er vaak toch anders aan toe. Kun jij de opgedane kennis goed toepassen in de praktijk? Dat is veel belangrijker. Werkervaring zegt dus meer over een persoon. Daarnaast scheelt het een werkgever veel tijd en geld wanneer een werknemer al meer ervaring heeft. Dit hoeven zij dan niet in jou te investeren. Dat is aantrekkelijker voor hen dan iemand die nog geen ervaring heeft binnen het vakgebied.

Voordelen voor jou

Naast een hogere kans op een baan zitten er voor jou, als student, nog meer voordelen aan. Want hoe leuk is het om je geld te kunnen verdienen met werk waarin je ook echt geïnteresseerd bent? Daarnaast verdient het vaak ook beter dan bij een normale bijbaan. Het geeft je een gemotiveerd gevoel, want er wordt echt gebruik gemaakt van jouw kennis en kwaliteiten. Je krijgt voor jezelf een beter beeld van wat je wel en niet leuk vindt aan het vakgebied. Dit kun je later weer gebruiken om de juiste functie te vinden. Het kan natuurlijk ook zijn dat het werk niet helemaal is wat jij ervan had voorgesteld. Dan kom je er gelukkig door deze bijbaan vroegtijdig achter. Ten slotte ontmoet je tijdens het werken veel mensen uit de branche. Jouw netwerk wordt steeds groter en dat is ook positief, want wie weet wanneer je iemand nodig kunt hebben.

Voordelen voor de werkgever

Ook voor werkgevers zitten er vele voordelen aan het aannemen van studenten. Zij kunnen een aanwinst zijn voor een onderneming. Lees hier waarom studenten een aanwinst zijn voor uw bedrijf.

Op zoek dan maar!

Nu ben je op de hoogte van de voordelen. Tijd om op zoek te gaan naar een studiegerelateerde bijbaan. Student Inhuren heeft een eigen vacaturebank. Hier staan (bij)banen speciaal voor studenten. Bekijk de mogelijkheden! Heel veel succes!

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer