Redenen om uw studenten te payrollen

Heeft u er wel eens over nagedacht om de studenten of starters die voor uw organisatie werken te laten payrollen? In dit bericht gaan we dieper in op de drie redenen om uw werknemers te payrollen via een zogenaamd gespecialiseerd payrollbedrijf. Mocht u nog niet bekend zijn met het concept payroll dan kunt u hier meer informatie vinden over wat payroll is.

Studenten payrollen neemt u veel tijd, geld en energie uit handen

Veel organisaties maken gebruik van payrolling. Dit levert een aantal zeer grote voordelen op. Zeker wanneer u te maken heeft met studenten, starters of tijdelijke werknemers kan payroll een ideaal middel zijn om uw werknemers op een flexibele manier te laten werken.

Door uw studenten op de payroll te plaatsen bij een payroll bedrijf, gaat u op de korte termijn iets meer betalen dan dat u zelf de loonadministratie en uitbetalingen voor uw rekening zou nemen.

Een payroll bedrijf werkt met een zogenaamde omrekenfactor. Uitgaande van het bruto uurloon betekent dit dat u per gewerkt uur een tarief betaald voor uw student. Een gemiddelde omrekenfactor voor een student bedraagt ongeveer 1.65 maal het bruto uurloon.

De kostprijs wanneer u zelf de werknemers verloond en uitbetaald ligt rond een omrekenfactor van de 1.48 en de 1.55. Afhankelijk van de arbeidsovereenkomst en het soort werk. Een payroll bedrijf doet hier dus nog een kleine marge bovenop. Het voordeel van deze marge die u extra betaald is:

  • Geen werkgeversrisico
  • Geen contractuele verplichtingen richting uw student
  • Geen kosten aan de loonadministratie
  • Geen loonuitbetalingen

U betaalt dus extra voor de dienstverlening maar bespaart een hoop tijd op andere vlakken. Daarbij zorgt een payroll bedrijf dat alles met uw student tot in de puntjes is geregeld. Dat brengt ons bij de tweede reden om een student te payrollen via een payroll bedrijf.

Een payroll bedrijf regelt alles met uw student

Een payroll bedrijf zorgt ervoor dat alles met uw student wordt geregeld. Van contracten tot aan de loonadministratie. Dit betekent dat uw studenten te allen tijden inzicht kunnen krijgen in hun gegevens, pensioeninformatie, loonuitbetalingen en rechten volgens hun contract. U creëert dus een extra service naar uw studenten.

Op deze manier bespaart u veel geld aan een dure HRM medewerker en weten uw studenten op ieder gewenst moment van de dag waar ze aan toe zijn.

U brengt maximale flexibiliteit binnen uw onderneming

Doordat u het werkgeversrisico bij een payroll bedrijf legt, creëert u meer flexibiliteit binnen uw onderneming. Hierdoor beperkt u het risico op het gebied van doorbetalingen bij ziekte, uitval of vakantiedagen.

Door deze flexibiliteit komt u niet snel aan uw medewerkers vast te zitten. Doordat de flexibiliteit in de onderneming groter wordt, kunnen er meerdere soorten projecten gedaan worden. U hoeft per slot van rekening niet meer na te denken in hoeverre u uw vaste medewerkers wel of niet op een project in kan zetten.

U zet de studenten, starters of eventueel ervaren medewerkers op de payroll bij een payroll bedrijf. Hierdoor kunt u deze mensen per project flexibel inzetten.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer