Pitchen voorbeeld

Een pitch is als het ware een korte presentatie van iets, dit kan een pitch over jezelf, een product of dienst zijn. Eigenlijk kan je dit zien als een kort verkooppraatje. Wil jij meer weten over pitchen? Lees dan vooral verder.

Een elevator pitch

Een elevator pitch is een korte en beknopte presentatie over bijvoorbeeld jezelf. Meestal heb je als richtlijn dat de presentatie 60 seconden duurt, dit is hoelang je gemiddeld in een lift staat. De naam ‘Elevator pitch’ komt dan ook daar vandaan. Je weet nooit wie je tegen komt in de lift en vanwege die reden is het belangrijk dat je in de tijd dat je samen in de lift staat een complete pitch moet kunnen doen om diegene te overtuigen en een indruk achter te laten.

elevator pitch

Welke vragen beantwoord je in een pitch?

Stel je staat in de lift met de CEO van het bedrijf waar jij graag zou willen werken, hoe start jij dan met pitchen? Er zijn natuurlijk een aantal vragen die je beantwoord wil hebben in zo een elevator pitch en je hebt niet veel tijd, dus het moet kort en krachtig zijn. Begin in ieder geval met het voorstellen van jezelf, je naam en eventueel je leeftijd.

Vervolgens ga je door met het vertellen welk beroep je uitoefent, ook is het belangrijk dat je duidelijk maakt wat je kan. Waar ben jij goed in en wat zijn jouw eigenschappen? In het geval van de CEO, maak je ook duidelijk welke waarde jij kan zijn voor zijn/ haar bedrijf en tot slot vertel je ook waar jij naar op zoek bent.

 

Belangrijk tijdens een pitch

Tijdens het pitchen is het essentieel dat je een goede indruk achter laat, degene voor wie je de pitch hebt gehouden, mag jou niet snel vergeten. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf bent en je creativiteit laat zien. Vertel iets wat de meeste mensen niet zouden zeggen, verbluf degene voor wie jij aan het pitchen bent. Een klein beetje opscheppen mag, maar overdrijf niet, want vroeg of laat zal je door de mand vallen.

En tot slot, een vraag als afsluiter scoort altijd punten. Met een vraag, wordt de luisteraar aangespoord tot een gesprek en de kans is zeer klein dat er een ongemakkelijke stilte valt. Als de luisteraar een vraag moet beantwoorden, zal hij/ zij hierover moeten nadenken en blijf jij dus ook langer in zijn/ haar hoofd hangen.

 

Pitchen voorbeeld

Er zijn natuurlijk tig voorbeelden van een goede pitch. Maar hieronder een voorbeeld van een pitch voor als je bijvoorbeeld de CEO van jouw droombedrijf tegenkomt en je moet jezelf snel pitchen.

“hey, Leuk je te ontmoeten. Ik ben (wie je bent), grafisch vormgever. Ik ontwerp logo’s en geef websites vorm. Ook kan ik flyers, posters en andere reclame-uitingen vormgeven, zo heb ik de poster en het logo van *bedrijf x* ontworpen. Mijn specialiteit zit in Photoshop en het ontwerpen van unieke logo’s door middel van voorwerpen in een letter.

 

Na de pitch

Je hebt een pitch gehouden voor de CEO van jouw droombedrijf, hij is enthousiast geworden en heeft je uitgenodigd voor een gesprek bij hem op kantoor. Maar hoe gaat het nu verder, hoe pak je dit aan? Nu is het belangrijk om tijdens het gesprek de pitch nader toe te lichten, je gaat dieper in op bepaalde dingen die je tijdens de pitch hebt verteld.

Je vertelt bijvoorbeeld meer over je kwaliteiten en wat je hebt gedaan waarbij jouw kwaliteiten zichtbaar naar voren kwamen. Ook stel je tijdens het gesprek meer vragen over het bedrijf, zodat het een echt gesprek wordt. En ook tijdens het gesprek geldt: blijf jezelf. Ben jij benieuwd naar hoe je onderhandelt over het salaris? Lees dan de blog salarisonderhandelingen.

 

Voorbeeld CV

Tijdens een sollicitatieprocedure wordt er ook om jouw CV gevraagd. Het is belangrijk dat jouw CV altijd up-to-date is en er professioneel uitziet. Ben jij benieuwd hoe een goed CV er uitziet en welke gegevens en informatie je hierin moet vermelden? Lees dan de blog over CV voorbeelden, hierin leggen wij alles over het CV en geven we een voorbeeld van de opbouw van een CV.

 

Lees ook:

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer
Hulp nodig?
Rafael helpt je
Offerte