Omscholen met baangarantie

Regelmatig komt het voor dat iemand op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen zijn/haar loopbaan. Maar vaak moet je je dan ook omscholen, en hoe kan je het best omscholen met baangarantie? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Niet meer gelukkig bij huidige baan

In de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt kan het soms nodig zijn om je carrièrepad te heroverwegen. Misschien voel je je niet langer voldaan in je huidige baan of zoek je naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Een opwindende optie om een nieuwe start te maken in je carrière is omscholing met baangarantie.

 

Wat houdt omscholen met baangarantie in?

Omscholing met baangarantie is een programma waarbij je de mogelijkheid krijgt om jouw vaardigheden en kennis te ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied, maar met de garantie op een baan na het afronden van dit programma (opleiding/cursus). Je kan je dus omscholen naar een bepaald beroep waar op dat moment veel vraag naar is en waarbij werkgevers bereid zijn om mensen met de juiste vaardigheden en kwalificaties aan te nemen.

 

De voordelen van omscholing met baangarantie

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan omscholen met baangarantie. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

  1. Baanzekerheid:
    Eén van de grootste voordelen van omscholing met baangarantie is dat je de zekerheid hebt op een baan na het afronden van het programma. Werkgevers die betrokken zijn bij zo een soort cursus/opleiding, zijn vaak actief op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde potentiële werknemers. Dit geeft je een concurrentievoordeel ten opzichte van andere die solliciteren naar dezelfde functies.
  2. Carrièreswitch:
    Door je te laten omscholen, kies je voor een carrièreswitch en als jij niet meer gelukkig bent binnen jouw vakgebied of bijvoorbeeld al jaren binnen dezelfde functie werkzaam bent, is verandering misschien wel gewenst. Een carrièreswitch maken zonder terug te vallen op instapniveau, stelt jou in staat om je bestaande vaardigheden en ervaring te benutten en deze aan te vullen met specifieke kennis en training in een nieuw vakgebied.
  3. Gerichte opleiding:
    Programma’s voor omscholen met baangarantie zijn speciaal ontworpen om specifieke vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn in een bepaalde sector of beroep. Je krijgt de kans om te leren van professionals en experts in het vakgebied, waardoor je goed voorbereid bent op de nieuwe uitdagingen.
  4. Toekomstgericht:

Door te kiezen voor omscholing met baangarantie in een sector waarin de vraag naar werknemers hoog is, vergroot je je toekomstbestendigheid. Je investeert in vaardigheden die relevant en waardevol zijn op de lange termijn, waardoor je beter bent voorbereid op eventuele veranderingen in de arbeidsmarkt.

 

 

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of je nou op zoek bent naar een bijbaan die aansluit op je studie, of net afgestudeerd bent en op zoek bent naar je eerste baan binnen jouw vakgebied, wij van Student inhuren helpen jou graag verder.

 

Het vinden van een nieuwe baan die bij jou past en aansluit op jouw wensen kan een spannende stap zijn in je professionele ontwikkeling en er zijn dan ook enkele belangrijke stappen om jou te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Om te beginnen is het belangrijk om de tijd te nemen voor zelfrefelectie, denk na over jouw sterke- en zwakke punten, vaardigheden, interesses en doelen. Wat zijn jouw professionele ambities? Als je dit duidelijk hebt voor jezelf, kan je gaan nadenken over andere factoren, zoals het type bedrijf waar jij jezelf ziet werken of de locatie.

 

Ben jij momenteel op zoek naar een baan, heb je een leuke vacature binnen onze vacaturebank gezien of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!

 

 

 

Ook interessant:

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer