Leukste studentensteden Europa

Als je aan een echte studentenstad in Nederland denken, denk je waarschijnlijk meteen aan een stad zoals Leiden of Delft. Een stad waar een aantal hogescholen of universiteiten gevestigd zijn en veel studenten wonen. Het nachtleven in zo’n stad is dan ook meestal bruisend en druk. Maar als we kijken naar Europa zijn er natuurlijk nog een hoop andere steden die als echte studentensteden gezien worden. In deze blog lees je meer over de leukste studentensteden Europa.

 

Studeren in het buitenland

Er zijn een aantal landen binnen Europa die onder de studenten zeer populair zijn om te studeren. Zo ook in Leuven, in ons buurland België, dit is namelijk een typische studentenstad. In Leuven komen jaarlijks meer dan 1000 internationale studenten, studeren, zo ook uit Nederland omdat dit lekker dichtbij is en je makkelijk vanuit en naar Nederland kan reizen. Maar naast Leuven zijn er een aantal andere studentensteden in Europa die als leukste studentensteden worden ervaren. Wil jij graag studeren in een studentenstad in het buitenland? Wellicht is een van deze studentensteden wat voor jou!

 

Top 5 leukste studentensteden Europa:

  1. Leuven, België
  2. Parijs, Frankrijk
  3. Londen, Engeland
  4. Kopenhagen, Denemarken
  5. Bologna, Italië

free time students bachelor s campus life rhythm five friendly students are walking

 

Studeren in Leuven

Leuven is een populaire stad onder de studenten, België staat namelijk hoog aangeschreven als het om de studies gaat. Verder liggen de prijzen voor accomodaties in Leuven ook niet al te hoog, ze zijn vergelijkbaar met de prijzen in Spanje en Italië. Nog een voordeel wat Leuven heeft, is dat het erg centraal gelegen is, dankzij de centrale ligging van de stad, kan je makkelijk naar andere Europese steden reizen met de trein.

 

Ook is het communiceren met buitenlandse studenten hier makkelijk, iedereen spreekt er namelijk gewoon Engels. En tot slot is het in een studentenstad natuurlijk belangrijk dat er veel te beleven is en dat is zeker het geval in Leuven. Leuven heeft veel parken, cafés en andere (drukke) plekken waar je met je studiegenoten of vrienden kan socializen.

 

Studeren in Parijs

Ondanks het dure imago wat de Franse stad Parijs heeft, is het niet duur om er te studeren. Het lesgeld ligt in Parijs redelijk laag en je hebt een groot scala aan studierichtingen. Parijs is natuurlijk een mooie stad om te bezoeken, maar daarnaast ook nog eens erg in trek bij de studenten, vanwege de vele bezienswaardigheden, sportfaciliteiten en culturele evenementen. Ook de universiteiten in Parijs scoren hoog en daarnaast zijn er voldoende arbeidsmogelijkheden in de stad der liefde.

 

Studeren in Londen

Londen is een echte wereldstad, en niet alleen om er op vakantie te gaan, maar ook om er te studeren. Het studentenleven in deze stad is niet te vergelijken met andere steden. Een nadeel is dat het behoorlijk wat kan kosten om in Londen te studeren, niet alleen de accomodaties zijn er duur, maar ook het studeren zelf kan hoog in de kosten uitlopen.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor studenten, je hebt er namelijk als student recht op verschillende kortingen. Daarnaast is het openbaar vervoer goed geregeld en kan je ook makkelijk een uber pakken na bijvoorbeeld een avondje stappen. Als je graag in Londen wil studeren, geven wij als tip mee om op zoek te gaan naar een accommodatie net buiten de stad, hier liggen de prijzen al een stuk lager.

 

Studeren in Kopenhagen

Wereldwijd staat Denemarken bekend om haar goede schoolsysteem. In tegenstelling tot de meeste landen, is het studeren in Denemarken gratis voor iedereen, zelfs als je vanuit het buitenland daar wil gaan studeren! De hoofdstad, Kopenhagen, heeft vele professoren die erg goed zijn in hun vak en graag voor jou klaar staan.

Het fijne aan studeren in Kopenhagen is ook dat er wel meer dan 1300 Engelstalige vakken zijn waar je uit kan kiezen, je hoeft dus niet perse de taal te leren om er te kunnen studeren. Een ander voordeel is, dat Denen erg vriendelijk zijn en je graag een handje helpen. Het zijn niet voor niks de gelukkigste mensen op aarde.

 

Studeren in Bologna

En dan op nummer vijf, de mooie Italiaanse stad Bologna. In Bologna werd de eerste universiteit ooit opgericht. Dit is ook de stad waarvan we kunnen zeggen, dat die al het langst (buitenlandse) studenten verwelkomt. Ook in Bologna is er een groot aanbod aan Engelstalige vakken. Daarnaast is het vooral aantrekkelijk voor studenten, vanwege het bruisende nachtleven, de culturele evenementen en natuurlijk het overheerlijke eten. Wat natuurlijk niet mag missen in een echte studentenstad is een goede bibliotheek om te kunnen studeren en die heeft Bologna gelukkig voldoende.

Over Student inhuren

Wij zijn een moderne specialist en bemiddelaar op de Nederlandse markt. Ben jij student en op zoek naar een passende baan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden vele vacatures in verschillende branches aan. Heb jij een vraag over een van onze vacatures of wil je graag meer informatie over ons? Neem dan contact met ons op.

 

Lees ook: Retentiebrief voorbeeld

 

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer