IT support medewerker

Op deze pagina leest u meer over het inhuren van een IT support medewerker.

Offerte aanvragen

Wat is een ‘IT-support medewerker’?

Een IT-support medewerker biedt binnen een organisatie ondersteuning aan collega’s en klanten op het gebied van IT-problemen en -vraagstukken. Hij of zij is daarbij het eerste aanspreekpunt als het gaat om softwarematige problemen en vragen. Deze medewerker heeft daarnaast de verantwoordelijkheid voor het onderhouden, testen en up-to-date houden van systemen en programma’s. Ook is deze medewerker betrokken bij netwerkinstallaties en schrijft hij of zij werkinstructies.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Testen van de website;
  • Uitvoeren van systeembeheer;
  • Oplossen van storingen en fouten;
  • Installeren van software op desktops;
  • Schrijven van werkinstructies en handleidingen;
  • Onderhouden van contact met externe engineers;
  • Ondersteunen van klanten en collega’s bij IT-gerelateerde problemen.

Welke bedrijven huren een IT-support medewerker in?

De meeste bedrijven die veel werken met computers huren een IT-support medewerker in. Niet iedere medewerker zal namelijk verstand hebben van computers waardoor het inhuren van een IT-support medewerker vaak een verstandige zet is. Een IT-support medewerker kan bijvoorbeeld aan de slag bij overheidsinstellingen, scholen of diverse commerciële bedrijven.

Wat is het salaris van een IT-support medewerker?

Het salaris van een IT-support medewerker hangt af van onder andere de werkzaamheden die hij of zij moet uitvoeren en de moeilijkheidsgraad daarvan. Ook de ervaring en leeftijd van de medewerker spelen hier een rol bij. Voor een startsalaris kan uit worden gegaan van €1.900 bruto per maand terwijl het salaris van een meer ervaren medewerker kan oplopen tot €3.500 bruto per maand.

Hoe kunt u een IT-support medewerker vinden?

Student Inhuren voorziet u graag van een getalenteerde IT-support medewerker. Doe een vrijblijvende aanvraag bij de specialist en u ontvangt aan de hand van uw personeelsbehoefte een voorstel met daarin een aantal geschikte kandidaten. Vervolgens maakt u zelf de keuze wie u inhuurt en wie niet. Neem voor meer informatie over onze werkwijze contact op met onze specialist.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist