Goed Linkedin profiel

Tegenwoordig zit elk bedrijf, elke recruiter en elk persoon in het bedrijfsleven wel op Linkedin, het zakelijke online netwerk. Een goed Linkedin profiel is dan ook belangrijk als je op wilt vallen bij recruiters.

 

Een online cv

Linkedin is eigenlijk je online cv, waar iedereen, indien jouw profiel zichtbaar is voor iedereen, op elk moment een kijkje kan nemen. Je kan het gebruiken om een baan of stageplek te vinden en connecties te maken met anderen binnen dezelfde branche. Om je kans op een nieuwe baan te vergroten, is het belangrijk dat je jouw Linkedin profiel zoveel mogelijk invult.

Probeer niet alleen je werkgegevens in te vullen, maar vermeld ook je opleidingen, cursussen en vaardigheden. Je kan aan je werkgever vragen of hij/zij bepaalde vaardigheden op je profiel kan onderschrijven, dit wekt vertrouwen op bij recruiters en eventuele werkgevers in de toekomst.

 

Tips voor een goed Linkedin profiel

Er zijn een hoop manieren om je Linkedin profiel zo goed mogelijk tot zijn uiting te laten komen. Heb je nog niet veel ervaring met Linkedin, maar wil jij je profiel toch zo goed mogelijk optimaliseren? Dan hebben wij 9 tips voor je:

 

 1. Kies een zakelijke profielfoto
  Een goede zakelijke foto is essentieel op Linkedin, draag een zakelijke outfit, kijk in de camera en glimlach. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de foto van goede kwaliteit is en de belichting goed is.
 2. Vul de kopregel in
  In de kopregel komt standaard je functietitel te staan, maar dit kan je ook zelf aanpassen. Probeer hier zoveel mogelijk trefwoorden over je expertise neer te zetten.
 3. Maak een pakkende samenvatting
  In de samenvatting kan je wat meer vertellen over jouw specialisme. Waar ben jij goed in en wat kan jij voor jouw doelgroep betekenen? Hier kijken bedrijven en recruiters naar.
 4. Vul de vaardigheden in
  Bij vaardigheden kan je invullen waar je ervaring mee hebt, denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office programma’s zoals Powerpoint en Excel. Maar je kan bij vaardigheden ook andere skills zoals Social media of Copywriting neerzetten.
 5. Maak je profiel openbaar
  Als je makkelijk gevonden wilt worden, raden we aan om je Linkedin profiel openbaar te laten. Zo kan iedereen die jou Googled, terecht bij jouw Linkedin profiel en word je ook sneller benaderd.
 6. Vul je prestaties in
  Bij het onderdeel ‘prestaties’ kan je bijvoorbeeld aangeven welke cursussen je hebt gevolgd. Let wel op dat je niet overbodige informatie vermeld.
 7. Zorg voor aanbevelingen
  Aanbevelingen kunnen zeer waardevol zijn, deze kan je namelijk niet zelf aanpassen. Je kan er wel voor kiezen om dit wel of niet te tonen op je Linkedin profiel. Je kan aan je referenties vragen of ze je kunnen aanbevelen op Linkedin.
 8. Wees actief op Linkedin
  Door actief te blijven op Linkedin en zelf ook bijdragen te leveren, blijf je relevant. Bedrijven en potentiële andere connecties zullen je hierdoor sneller toevoegen of volgen. Op deze manier vergroot je je zakelijk netwerk.
 9. Volg bedrijven en mensen die je interessant vindt
  Je kan op Linkedin ook bepaalde personen en bedrijven volgen als je deze interessant vindt. Dit zegt natuurlijk ook wat over jouw interesses.

 

Stageplek vinden

Niet elke student vindt het even makkelijk om een stageplek te vinden, het kan ook lastig zijn om een plek te vinden die aansluit bij jouw wensen. Daarom kan je dit zakelijke platform ook gebruiken om een stageplek te vinden. Als je wil opvallen, deel je in een bijdrage dat je op zoek bent naar een stageplek. In deze bijdrage vermeld je wat voor studie je doet, wat voor stage je gaat lopen, voor welke periode het is en naar wat voor stageplek je op zoek bent.

Je kan er ook bijzetten waar je al ervaring mee hebt en waar jouw interesses liggen. Als jouw connecties de bijdrage interessant vinden of delen, krijgen hun connecties dit ook weer te zien en is de kans groter dat een potentieel stagebedrijf jou via Linkedin benaderd.

 

CBBS reportage 165 1

 

 

Ook interessant:

Verder studeren na mbo

Werken via een uitzendbureau

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer