Goed betaalde banen zonder diploma

Vaak wordt er gezegd dat je voor een goed betaalde baan, hoogopgeleid moet zijn, maar dit is niet in alle gevallen zo. Als jij niet het type bent dat graag in de schoolbanken zit en liever meteen aan de slag wil gaan in het werkveld, zijn daar ook mogelijkheden voor, er bestaan namelijk goed betaalde banen zonder diploma. Niet voor elke baan heb je perse een diploma nodig en er zijn zelfs banen waar ze eerder kijken naar wat je in huis hebt en meer waarde hechten aan jouw kwaliteiten, dan naar welke diploma’s je allemaal bezit. In deze blog lees je over een aantal goed betaalde banen waar niet perse een diploma voor nodig is.

 

Glazenwasser

Als je denkt aan goed betaalde banen, is het beroep van een glazenwasser misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is dit een redelijk goed betaalde baan en je hebt hier geen vooropleiding voor nodig. Vooral glazenwassers die grote opdrachtgevers hebben krijgen snel een hoog salaris. Als je als glazenwasser wil werken, wordt er dus niet gekeken naar de diploma’s die je hebt, maar naar je kwaliteiten. Zo is het belangrijk dat je ramen kan zemen zonder strepen achter te laten en dat je geen hoogtevrees hebt, je moet namelijk vaak op hoge gebouwen werken.

Als glazenwasser ben je meestal wel verzekerd van werk, het is namelijk iets wat altijd nodig zal zijn. Een gemiddeld salaris van een glazenwasser is zo’n €38.000,- bruto per jaar.

 

Portier

Dit is een beroep dat niet zomaar voor iedereen weggelegd is, je moet er rekening mee houden dat je af en toe in gevaarlijke situaties terecht kan komen. Ook is het bij dit beroep belangrijk dat je rustig kan blijven in stressvolle en drukke situaties en dat je fysieke gesteldheid goed is. Ook is het werk als een portier vaak onregelmatig en zal het dus ook voorkomen dat je op afwisselende tijden moet werken, zo kan het zijn dat je de ene keer in de nacht moet werken en de andere keer overdag.

Voor dit beroep heb je geen vooropleiding nodig, maar er wordt zeker gekeken naar je fysieke gesteldheid. Doordat dit beroep zo z’n gevaren met zich meebrengt, is het salaris hoger dan je in eerste instantie zou verwachten. Het gemiddelde salaris van een portier zit rond de €39.000,- bruto per jaar.

 

Callcenter medewerker

Als je bij een callcenter werkt kan het salaris behoorlijk oplopen dankzij de bonussen die je vaak kan verdienen. Ook bij dit beroep gaat het meer om de eigenschappen en kwaliteiten waar je over beschikt dan om de diploma’s die je hebt. Als callcenter medewerker is het essentieel dat je een vlotte babbel hebt, je moet vaak mensen kunnen overtuigen, dus overtuigingskracht is ook een belangrijke eigenschap.

Als callcenter medewerker werk je meestal op een kantoor, samen met je collega’s en ben je van allerlei gemakken voorzien om het werk makkelijker te maken. Meestal heb je bij deze baan een vast uurloon en bij het behalen van bepaalde targets kan je bonussen verdienen boven op je vaste uurloon. Meestal kan je inclusief de bonussen op zo’n €20,- per uur zitten.

 

Softwareprogrammeur

Als softwareprogrammeur kan je een behoorlijk hoog inkomen verdienen. Met de digitalisering van tegenwoordig zal dit werk ook nodig blijven. Een softwareprogrammeur ontwikkelt nieuwe software en past bestaande software aan op de wensen van de gebruiker. Het kan hierbij gaan om het ontwikkelen van apps, websites en apparaten.

Een softwareprogrammeur is werkzaam in de IT branche en in de IT branche, gaat het er niet altijd om wat voor diploma je hebt, maar over waar je goed in bent en met welke software en programma’s je ervaring hebt. Zo is het vaak wel van belang dat je bekwaam bent in verschillende programeertalen, hierbij kan je denken aan Python en Java. Een gemiddelde software programmeur zit op een gemiddeld jaarsalaris van €50.000,- bruto.

 

Goed betaalde banen zonder diploma bij student inhuren

Ben jij op zoek naar een geschikte bijbaan, waar je geen vooropleiding voor nodig hebt?  Bekijk dan eens de vacatures die wij aanbieden. Voor een ieder hebben wij een passende (bij)baan, je kan hier onder andere terecht voor het vinden van een tijdelijke baan, parttime baan of een fulltime baan. Heb jij een vraag over een van onze vacatures of wil je weten wat wij precies voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer