Geld verdienen en besparen als student in 2022

Wat je financiële doelstellingen ook zijn, geld sparen is altijd een goed idee. En als student heb je een aantal unieke mogelijkheden om dat te doen. Hier volgen enkele tips om als student geld te besparen:

 

  1. Neem een parttime baan – Een parttime baan is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd wat werkervaring op te doen. En als je een baan kunt vinden die verband houdt met jouw studierichting, kunt je nog voor het afstuderen beginnen met het opbouwen van een professioneel netwerk. Tip. kijk op studenten.nl voor leuke bijbanen en informatie.

 

  1. Woon thuis – Thuis wonen (of in een andere betaalbare woning) kan je veel geld besparen op zaken als huur, nutsvoorzieningen en boodschappen. Als  student heb je misschien niet veel extra geld om uit te geven aan luxeartikelen, dus door zuinig te leven kun je nog meer besparen.

 

  1. Neem een aanvullende studie beurs – Beurzen kunnen je helpen je school te betalen en te voorkomen dat u een studielening moet afsluiten. Er zijn veel verschillende soorten beurzen beschikbaar, dus doe wat onderzoek om te zien of je in aanmerking komt voor een beurs.

 

  1. Gebruik het openbaar vervoer – Als je in een stad woont, kan het gebruik van het openbaar vervoer een geweldige manier zijn om geld te besparen op benzine en parkeerkosten. Bovendien is het meestal sneller en gemakkelijker dan rijden in druk verkeer.

 

  1. Koop gebruikte studieboeken – Studieboeken kunnen erg duur zijn, maar je kunt ze vaak tweedehands vinden voor een fractie van de prijs. Kijk bij de boekhandel van uw campus of zoek online naar verkopers van gebruikte schoolboeken.

 

  1. Profiteer van studentenkortingen – Veel bedrijven bieden kortingen aan studenten voor zaken als levensmiddelen, kleding, entertainment en reizen. Het enige wat je nodig hebt is een geldig studentenkaartje om te kunnen besparen.

 

Gebruik een app als Xpendy om je maandlasten omlaag te brengen en geld besparen makkelijker te maken. Xpendy is een gratis app waarmee je snel abonnementen opzeg

 

Geld besparen als student hoeft niet moeilijk te zijn. Door deze tips te volgen, kunt je beginnen met het opbouwen van een spaarpotje waarmee je jouw financiële doelen kunt bereiken en zonder financiële stress je studententijd in gaat.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer