Fabels over het werken als uitzendkracht

Veel mensen hebben hun bedenkingen bij het werken via een uitzendbureau. Ook al werken er in 2021 honderdduizenden uitzendkrachten. Die doen dit toch niet zomaar? Zou dit wellicht iets te maken hebben met de misverstanden die er rond gaan over werken als uitzendkracht? We zetten de 5 meest voorkomende fabels voor je op een rij. Uiteraard kunnen wij ze voor je ontkrachten. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Fabel 1: het uitzendbureau houdt een deel van het loon in

Dit is een groot misverstand en tevens ook een van de meest geroepen fabels. Tegenwoordig verdient een uitzendkracht hetzelfde loon als iemand die vast in dienst is bij het bedrijf en dezelfde functie uitvoert. Dit is wettelijk vastgesteld, dus daar komt een uitzendbureau zeker niet onderuit. Natuurlijk rekent het uitzendbureau ook bepaalde kosten, maar die worden niet van het loon afgetrokken. Het bedrijf wat jou inhuurt betaalt daarvoor een hoger tarief aan het uitzendbureau. Jij merkt daar helemaal niets van. Ondanks de hogere kosten blijft het voor werkgevers voordelig om uitzendkrachten in te huren.

Fabel 2: mijn cv wordt zonder toestemming doorgestuurd

Word je cv zonder overleg voorgesteld aan een bedrijf. Bij Inhuren.com is dit niet het geval. Wij hebben altijd eerst contact met de uitzendkracht voordat we diegene voorstellen aan het bedrijf. Bij goedkeuring van de uitzendkracht wordt het cv doorgestuurd. Niks zonder jouw toestemming dus!

Fabel 3: als uitzendkracht kun je geen hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten wanneer je in dienst bent via een uitzendbureau, dat kan tegenwoordig wel. Het is niet heel erg gemakkelijk. Bij het afsluiten van een hypotheek moet je aan allerlei voorwaarden voldoen. Maar het is niet zo dat je helemaal geen hypotheek kunt afsluiten. Toch goed om je daar eens in te verdiepen. Op deze website kun je de voorwaarden vinden voor het afsluiten van een hypotheek wanneer je werkzaam bent als uitzendkracht.

Fabel 4: werken via een uitzendbureau staat slecht op je cv

Dit hangt er uiteraard vanaf wat voor functie je uitoefent via het uitzendbureau. Vervul je een functie in jouw vakgebied, waarbij je wel degelijk relevante werkervaring op doet, dan staat dit absoluut niet slecht op het cv. Het feit blijft dat irrelevant werk altijd beter op het cv staat dan een groot gat. Zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de mogelijkheden.

Fabel 5: weinig kans op een fulltimebaan via uitzendbureau

Uit onderzoek is gebleken dat 54% van de uitzendkrachten fulltime werkt. 28% werkt 20 tot 35 uur. Met andere woorden: waar een wil is, is een weg! Wanneer je niet fulltime aan de slag kunt bij 1 werkgever, dan is het ook mogelijk om bij 2 of 3 werkgevers aan de slag te gaan. Ook nog eens lekker gevarieerd. Zo hebben wij binnen Student Inhuren zat uitzendkrachten die fulltime werken, maar iedere dag ergens anders ingezet worden. Dit zit vooral in de logistieke functies, zoals verhuizers en sjouwers.

Ben je zelf opzoek naar een (bij)baan?

Student Inhuren heeft een eigen vacaturebank. Daar bevinden zich banen en bijbanen. Bekijk de mogelijkheden!

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer