Een bedrijf beginnen naast je studie

Het is niet uitzonderlijk dat een student naast zijn of haar studie een onderneming opricht. Uiteraard is het starten van een onderneming niet voor iedereen een optie. Wel is het voor veel studenten een mogelijkheid om naast een studie op freelance basis te gaan werken. Student Inhuren biedt opdrachten op uitzend- en freelance basis voor studenten, starters en young professionals. Ook wanneer je niet meer aan het studeren bent hebben wij veel geschikte banen voor je.

De risico’s

Wanneer je het slim aanpakt kan je naast je studie ervaring opdoen als ondernemer zonder hier veel risico voor te lopen. Tegenwoordig is de drempel om een onderneming op te richten zeer laag. Iedereen kan zich bij de KvK inschrijven en aan de slag. Wanneer je een onderneming opricht waarbij je diensten verkoopt en geen producten heb je tevens geen grote investeringen vooraf nodig. Voor een paar honderd euro kan je een website laten maken in WordPress en visitekaartjes laten drukken. Vervolgens ben je klaar om aan de slag te gaan.

Het grootste risico waar veel studenten zich op verkijken is de combinatie tussen studeren en ondernemen. Begin jij een onderneming en krijg je opdrachtgevers? Dan zullen deze opdrachtgevers veel tijd en energie van jou gaan vragen. Dat is tijd en energie die jij vervolgens niet in je studie kan steken. Veel studenten die gaan ondernemen naast hun studie lopen vervolgens dan ook studievertraging op. Studievertraging zorgt er vervolgens voor dat jij langer met je studie bezig bent en minder tijd kan steken in je onderneming. Dit is een valkuil waar je goed voor moet oppassen.

Per onderneming verschillen de mogelijke risico’s natuurlijk enorm. Voor een freelancer in de horeca zijn dit de risico’s op ongevallen tijdens het werk en debiteurenrisico. Voor iemand die besluit een bouwbedrijf te beginnen naast het studeren zijn er al wat meer risico’s. Het is belangrijk dat jij goed voor jezelf in kaart brengt in welke risico’s jij momenteel zin hebt en in hoeverre je daar klaar voor bent.

De voordelen

Ondernemen naast je studie dwingt je al op jonge leeftijd om anders naar zaken te gaan kijken. Veel jonge ondernemers gaven later in hun leven aan dat de grootste inzichten vaak kwamen op moeilijke momenten. Zo blijkt vaak als snel dat een goed idee hebben niet het enige is dat telt maar dat je idee kunnen verkopen, klanten werven en het voeren van een goed bedrijf minimaal net zo belangrijk zijn. Vaak is executie dan ook veel belangrijker dan een idee hebben dat simpelweg heel goed is.

Als jonge ondernemer leer je ook sneller hoe de ”echte” wereld werkt, wat je sterke en zwakke punten zijn en wat je wel en niet leuk vindt. Op deze manier heeft het ondernemen dus voor de lange termijn veel voordelen.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer