De voordelen van flexibel werken

Tegenwoordig wordt er bij steeds meer bedrijven aan flexibel werken gedaan en dat is niet zomaar. Dit biedt namelijk werknemers de mogelijkheid om hun werkuren en -locaties aan te passen aan hun individuele behoeften. Er kan op verschillende manieren flexibel gewerkt worden. Ben jij benieuwd naar de voordelen van flexibel werken? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog.

 

Manieren van flexibel werken

Er zijn verschillende manieren van flexibel werken. Een veelvoorkomende vorm is telewerken of thuiswerken, hierbij hebben medewerkers de mogelijkheid om vanuit huis of een andere locatie te werken in plaats van op kantoor. Tegenwoordig is dit met de nieuwe technologieën ook steeds makkelijker te doen. Ook flexibele werkuren is een manier, werknemers hebben de vrijheid om hun werktijden aan te passen aan hun persoonlijke behoeften en bezigheden. Zolang het de taken gedaan worden en je de vereiste uren aan werk hebt voltooid, maakt het niet uit op welke tijdstippen je aan het werk bent. Dit kan dus ook betekenen dat je in de middag past begint met werken en doorgaat tot in de avond.

 

Je zou het misschien niet meteen denken, maar ook freelancen is een vorm van flexibel werken. Je hebt hier namelijk de vrijheid om je eigen projecten en klanten uit te kiezen, je eigen werktijden te bepalen en vanuit een gewenste locatie te werken. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en autonomie over hun werk.

 

De voordelen van flexibel werken

Het biedt verschillende voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Wij hebben 5 voordelen van flexibel werken voor je op een rijtje gezet:

 1. Verbeterde werk-privébalans: Flexibel werken stelt werknemers in staat om hun werkuren en -locaties aan te passen aan hun persoonlijke verplichtingen. Dit resulteert in een betere balans tussen werk en privéleven, waardoor werknemers meer tijd en flexibiliteit hebben om te zorgen voor hun gezin, persoonlijke activiteiten na te streven of andere verplichtingen buiten het werk na te komen.
 2. Hogere productiviteit:
  Flexibel werken kan de productiviteit verhogen. Werken op tijdstippen waarop men het meest productief is en in een omgeving die het beste werkt, kan leiden tot een betere concentratie, meer focus en efficiënter werken. Bovendien kan het vermijden van lange woon-werk verkeersfiles of stressvolle pendel ervaringen bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en meer energie voor het werk.

 

 1. Grotere werknemerstevredenheid en betrokkenheid:
  Flexibel werken wordt vaak geassocieerd met hogere werknemerstevredenheid en betrokkenheid. Het geeft werknemers een gevoel van autonomie, controle en flexibiliteit in hun werk, wat bijdraagt aan hun welzijn en tevredenheid. Gelukkige werknemers zijn vaak meer betrokken, gemotiveerd en hebben een hogere loyaliteit jegens hun werkgever.

 

 1. Kostenbesparingen:
  Zowel werknemers als werkgevers kunnen profiteren van kostenbesparingen bij flexibel werken. Werknemers kunnen besparen op reiskosten, zoals brandstof, openbaar vervoer of parkeerkosten. Ze kunnen ook geld besparen op uitgaven buitenshuis, zoals maaltijden en koffie. Aan de andere kant kunnen werkgevers besparen op kantoorkosten, zoals huur, nutsvoorzieningen en onderhoud, omdat er minder personeel fysiek aanwezig is op kantoor.

 

 1. Toegang tot breder talentpool:
  Flexibel werken stelt werkgevers in staat om toegang te krijgen tot een breder talentpool. Met de mogelijkheid om op afstand te werken, kunnen werkgevers kandidaten overwegen die buiten de directe geografische locatie van het bedrijf wonen. Dit vergroot de kans op het aantrekken van hooggekwalificeerde professionals en divers talent.

 

Ook interessant:

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer