De do’s en dont’s tijdens een sollicitatiegesprek

Als je een functie graag wilt bekleden, dan moet je indruk maken tijdens het sollicitatiegesprek. Wat kun je beter niet doen tijdens een sollicitatiegesprek en wat is handig om wel te doen? In dit artikel lees je de do’s en dont’s tijdens een sollicitatiegesprek.

DO – Wees jezelf

Het belangrijkste wat je moet doen tijdens een sollicitatiegesprek is, jezelf zijn. Wees jezelf en benadruk daarin jouw sterke punten maar wees ook eerlijk over jouw zwakke punten. Iedereen heeft zwakke punten en zorg dat je deze ziet als een ontwikkelpunt en een uitdaging.

DO – Doe voorbereidend werk

Doe eerst voorbereidend werk, zorg dat je weet met wie je een gesprek hebt. Het is persoonlijker om iemand meteen bij naam te noemen en je maakt daarmee een goede indruk.

DO – Kijk jouw gesprekspartner regelmatig aan

Daarnaast is het belangrijk om degene waarmee je het gesprek voert regelmatig aan te kijken. Dit geeft aan dat je een oprechte en serieuze kandidaat bent.

Don’t – Kom niet te laat

De eerste indruk op een gesprek is erg belangrijk, dus zorg ervoor dat je niet te laat komt. Te laat komen is een absolute don’t als het gaat om een sollicitatiegesprek. Ga daarom altijd ruim van te voren weg zodat je op tijd op de locatie aankomt.

Don’t – Zenuwuitingen

Een sollicitatiegesprek is natuurlijk spannend en dat gaat gepaard met zenuwen. Het tikken met een pen of constant aan jouw haar zitten zijn zenuwuitingen die door een recruiter worden opgemerkt.

Don’t – Begin over het salaris

In een eerste gesprek wordt er vaak niet gepraat over het salaris of algemene voorwaarden. Als de recruiter hierover begint, dan kun je hier op in gaan maar doet een recruiter dat niet, begin dan zelf niet over het salaris in het allereerste gesprek.

Welke DO’s vind jij belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek? Welke tips ga jij meenemen naar jouw sollicitatiegesprek?

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer