CV voorbeelden student

Een CV is een afkorting van ‘curriculum vitae’, wat een document is wat opgebouwd is uit een gedeelte personalia (persoonsgegevens) en een gedeelte over de gevolgde opleidingen en werkervaringen. In deze blog ‘cv voorbeelden student’ geven wij jou tips voor een goed cv.

 

Wat is een CV?

Het woord ‘curriculum vitae’ komt uit het Latijn en is een letterlijke vertaling van ‘Levensloop’. In je cv zet je dan ook als het ware je levenspad (rondom je carrière) dat je hebt bewandeld, vast. Het doel van een cv is, om je (toekomstige) werkgever een goed en duidelijk beeld te geven van wat je allemaal gedaan hebt en kan. Uit het cv van iemand, moet opgemaakt kunnen worden of diegene wel of niet geschikt is voor een bepaalde sollicitatie en dat is ook de reden dat er naast een sollicitatie/ motivatiebrief, ook gevraagd wordt om je cv mee te sturen.

 

De cv en de opbouw ervan

Een goed cv bevat een aantal onderdelen:

 • Personalia

In de personalia staan de contactgegevens en een stukje over jezelf, denk hierbij aan je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Maar hier kan je bijvoorbeeld ook een stukje over jezelf zetten, om jezelf voor te stellen, daarin kan je schrijven over je hobby’s/ interesses. Niet iedereen kiest ervoor om deze informatie toe te voegen, maar geeft wel net iets extra’s aan je cv.

 • Werkervaring
  Hier draait het bij een cv nog het meest om, de werkervaring. Het is voor een werkgever belangrijk om te weten wat voor werkervaring je hebt, heb jij al ervaring met soortgelijke functies of zal hij/ zij je veel nieuwe dingen moeten leren en moeten beginnen vanaf nul? Ook kan je door bepaalde werkervaring al inschatten over welke vaardigheden je dan waarschijnlijk zal beschikken.
 • Opleidingen
  Voor de meeste banen is er een bepaald diploma vereist, je studierichting moet natuurlijk wel passen bij de functie die je straks gaat uitoefenen. Je kan met een kappersdiploma natuurlijk niet als verpleegkundige gaan werken, vanwege deze reden is het belangrijk dat jij op je cv zet welke diploma’s/ certificaten je hebt behaald.
 • Kennis en vaardigheden
  Onder kennis en vaardigheden kan je bepaalde skills benoemen. Stel dat jij ervaring hebt met het werken in Excel of WordPress, dan kan je dat ook toevoegen aan je vaardigheden. Je kan hier ook aangeven welke talen je allemaal spreekt, je zet daarachter op welk niveau jouw mondeling en schriftelijk in die taal is.
 • Eventueel een foto van jezelf
  Om je cv wat op te leuken, kan je er natuurlijk ook een foto van jezelf bij plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het een duidelijke, professionele foto is. Een rustig achtergrond, zakelijke outfit en houding zijn essentieel in een professionele foto. Je gebruikt de foto tenslotte voor iets formeels. Een andere tip is, om een portretfoto van je gezicht toe te voegen en niet van je hele lichaam, de foto kan natuurlijk niet al te groot en als je alleen je gezicht laat zien, heeft de potentiële werkgever meteen een duidelijk beeld. Ook kan je met een foto van je gezicht tot net onder de schouders, niet zo snel misgaan met een outfit.

zakelijke foto

 

CV voorbeelden student

Een cv kan je zo creatief of simpel maken als je zelf wil. Er zijn bepaalde formats die je kan gebruiken voor het maken van een cv, je kan er bijvoorbeeld eentje uit Word kiezen, maar er zijn ook speciale programma’s voor waarin je een mooie cv kan ontwerpen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een cv opgebouwd moet zijn:

 

Personalia

 

Naam

Adres

Geboortedatum

Telefoon

E-mail

Rijbewijs

 

*Stukje over jezelf *

 

Werkervaring

*periode + functie*

 

Opleidingen

*periode + opleiding*

 

Vaardigheden

 

Talen

 

Hobby’s en interesses

 

Referenties/ Referenties op aanvraag

*referentie + contactgegevens*

 

Referentiebrief voorbeeld

Onder het kopje referenties op je cv, kan je een voormalig werkgever, stagebegeleider of docent doorgeven. Je plaatst dan met toestemming van diegene een naam, bedrijf en telefoonnummer of e-mailadres van diegene onder referenties. Het is ook mogelijk om een referentiebrief te laten schrijven door een referentie, in dit geval wordt er een hele brief opgesteld door bijvoorbeeld jouw ex-werkgever, waarin hij/ zij vertelt over jouw kwaliteiten en jou aanbeveelt. In onze blog ‘referentiebrief voorbeeld’ lees je hier meer over en kan je een voorbeeld van de opbouw van een goede referentiebrief zien.

 

Over student-inhuren.nl

Student-inhuren.nl is een bemiddelaar en specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij bieden allerlei vacatures aan binnen verschillende branches, voor studenten. De banen waar je naar kan solliciteren via ons, zijn verspreid over heel Nederland, voor elke regio hebben wij wel een vacature. Heb jij een vacature gezien in onze vacaturebank die jou wel aanspreekt? Solliciteer dan! Ben je benieuwd naar wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen of wil je graag meer informatie over ons of een van onze vacatures, schroom dan niet en neem contact met ons op! Wij zijn op werkdagen van 9:00 tot 17:00 ook telefonisch bereikbaar via 085 – 4881120.

 

Lees ook: Anoniem solliciteren

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer