Top 10 best betaalde bijbanen

Veel geld verdienen met een bijbaan, wie wilt dat nou niet? Het leven als een student is al duur genoeg. De jaarlijkse studiekosten, alle studiematerialen, de kamerhuur, levensmiddelen en ga zo maar door. De kosten stapelen zich snel op. Wanneer je alles bij elkaar optelt kom je op een flink bedrag per maand uit. Om jezelf niet helemaal scheel te lenen is het verstandig om te werken naast je studie. Maar dan zit je natuurlijk niet te wachten op een hongerloontje. Wat als ik je vertel dat er bijbanen zijn waarmee je een flink bedrag per maand kunt binnenhalen. En nee, je hoeft niet te handelen in verdovende middelen en je mag al je kleren aanhouden. Interesse? In deze blog delen we de top 10 best betaalde bijbanen. Zit er iets voor je tussen?

1. Werken als freelancer

Stipt op één staat natuurlijk het werken op freelance basis. Is een standaard bijbaan niet voor jou weggelegd? Dan is dit zeker een kans om te overwegen. Werken als freelancer kan prima in combinatie met een studie. Je verdient geld met het doen van werk wat je écht leuk en interessant vindt. Daarnaast verdien je er meer mee dan met een normale bijbaan. Je kunt namelijk zelf bedenken hoeveel je vraagt voor een opdracht. Meer informatie over werken als student op freelance basis in deze blog.
Uurloon: zo gek als je het zelf wilt maken. Je kunt uitgaan van minimaal €15 per uur.

2. De (Thuis)zorg

De zorgsector is altijd op zoek naar nieuw (betaalbaar) personeel. Vandaar dat de keuze vaak valt op studenten. Aan wat voor taken moet je zoal denken bij het werken in de thuiszorg? Dat is heel gevarieerd. Van het rondbrengen van maaltijden in het ziekenhuis tot het uitvoeren van huishoudelijke taken bij oudere mensen thuis. Het werk in de zorg is vaak onregelmatig en daardoor ideaal te combineren met je studie. Hierdoor kun je gebruik maken van de zogeheten onregelmatigheidstoeslag. Dat tikt aardig aan op je uurloon. Mocht je een studie volgen in de richting van verzorgende / verpleegkundige? Dan kun je vaak al aan de slag binnen deze sector voor een hoger uurloon.
Uurloon: tussen de €10 en €15 per uur. Daar komt de onregelmatigheidstoeslag nog bij.

3. In een Callcenter

Over dit werk zijn er wisselende meningen. De één vindt het een top baan waar je lekker kunt verdienen, maar een ander vindt het helemaal niks. Bij deze baan heb je veel telefonisch contact met mensen. Je belt deze mensen namens een klant om ze bijvoorbeeld vragen te stellen of ze iets aan te bieden. Heb je een vlotte babbel en vind je het leuk om ’s avonds te werken? Dan is deze baan misschien wel perfect voor jou.
Uurloon: tussen de €9 en €16 per uur. Met kans op meer door het behalen van targets. Oftewel een bonusregeling. 

4. Privéchauffeur

Lijkt het je wat om mensen van A naar B te rijden? Dan is een bijbaan als privéchauffeur misschien wat voor jou. Vooral in de zakenwereld is de vraag naar privéchauffeurs hoog. Je hebt er geen eigen auto voor nodig en werkt vaak in de avonduren. Let op: je hebt voor deze bijbaan minimaal één jaar rij-ervaring nodig.
Uurloon: tussen de €7 en €11 per uur. Je hebt hier natuurlijk wel een rijbewijs voor nodig + 1 jaar rij-ervaring.

5. Hovenierswerk

Hou je er van om buiten aan het werk te zijn? Ga dan aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je bent de hele dag buiten en kunt met je handen aan de slag gaan. Planten, snoeien, onkruid wieden, haal die groene handen maar uit de mouwen. Je verdient er ook nog eens een leuk salaris mee.
Uurloon: tussen de €5 en €10 per uur.

Bekijk onze groenvoorzieningen en natuur vacatures.

6. Horeca

Vooral in de zomer is het werken in de horeca super populair. Naast stevige schoenen en een grote glimlach heb je er niets voor nodig. Het uurloon lijkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar denk eens aan die grote fooienpot. Alles bij elkaar verdien je zeker niet verkeerd in de horeca. Daarnaast is het ook nog eens een lekkere work-out, dus zeg dat sportschoolabonnement maar af. Met al die kilometers die je per dag aflegt is die overbodig. (Momenteel is het natuurlijk erg lastig in de horeca door corona.)
Uurloon: tussen de €7 en €20 per uur. In de meeste gevallen wordt de fooienpot gedeeld.

Bekijk onze horeca vacatures.

7. Op evenementen

Uit onderzoek van Randstad is gebleken dat horecawerk super populair is onder studenten. Als je dat werk dan ook nog eens kunt doen in een toffe omgeving, zoals op een evenement, dan is de keuze snel gemaakt. Ga achter de bar werken op een festival. Je bent én aanwezig op het festival en je verdient ook nog eens geld. Win=win situatie, toch? ( momenteel zijn er ook weinig evenementen door corona )
Uurloon: tussen de €7 en €11 per uur. Je moet hier wel minimaal 18 jaar voor zijn.

8. Administratief werk

Bij de meeste bedrijven blijven er administratieve klusjes liggen die prima door een student gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van een klantenbestand of achter de balie zitten op een kantoor. Zeker in het weekend is dit voor studenten een leuke bijbaan.
Uurloon: tussen de €6 en €13 per uur.

Bekijk onze administratieve vacatures.

9. Logistiek werk

Je kunt natuurlijk ook aan de slag in de logistieke sector. Orders en bestellingen klaarleggen, dozen inpakken of spullen verplaatsen van A naar B. Zeker in de vakantieperiodes is dit een populaire bijbaan. Je bent de hele dag bezig. Het is fysiek zwaar werk, maar het betaalt zich zeker uit.
Uurloon: tussen de €5 en €10 per uur.

Bekijk onze logistieke vacatures.

10. Vlogger / influencer

In de voetsporen treden van vlogger Enzo Knol? Dat kan natuurlijk ook. Pak je camera en laptop erbij en filmen maar. Je maakt beelden van alles wat je doet op een dag, monteert dit achter elkaar en plaatst het op YouTube. Mocht je doorbreken als vlogger/blogger (die kans is overigens klein) dan kun je rekenen op een aardig jaarsalaris. Er wordt wel wat geheimzinnig gedaan over de hoogte van het salaris. Ook als influencer op social media kun je flink cashen. Heb jij veel volgers op social media dan kunnen bedrijven je inhuren voor het plaatsen van content. Ze betalen flink per post. Misschien is het toch het proberen waard. Of je er succes mee hebt durven wij je niet te garanderen.
Uurloon: onbekend. Enzo Knol verdient zo’n €400.000 per jaar.

Meer weten over marketing? Bekijk dan Online marketing bureau DMSmedia.nl

Ben jij zelf opzoek naar een bijbaan?

Student Inhuren heeft zelf ook de populairste bijbanen onder studenten. Je kan snel en eenvoudig solliciteren. Bekijk hier alle bijbaan vacatures op onze vacaturebank. Hier zijn bijbanen, tijdelijke fulltime vacatures en starters banen te vinden. Wij werken in verschillende industrieën en disciplines. Op deze pagina staat het complete overzicht van alle recente vacatures van Student Inhuren.

Bijbaan vinden in corona tijd?

Het is momenteel erg lastig om een bijbaan te vinden in corona tijd. Steeds minder jongeren hadden een bijbaan. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan deze pagina

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer