Best betaalde banen MBO

Een Mbo-opleiding is een goede start voor een mooie carrière. Mbo opleidingen zijn er in allerlei verschillende richtingen. Er zijn opleidingen waarbij je daarna vooral in de praktijk gaat werken, hierbij kun je denken aan ambachtswerk, maar er zijn ook opleidingen waarbij het een goede toevoeging is om erna verder te studeren aan een aansluitende hbo-opleiding. Veel mensen denken dat je met een hbo diploma veel meer kan verdienen dan met een mbo diploma, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. In dit artikel lees je over de best betaalde banen op mbo-niveau.

 

Verpleegkundige

De opleiding tot verpleegkundige kan zowel op het mbo als op het hbo gedaan worden. Als afgestudeerd mbo-verpleegkundige kan je aan de slag in een ziekenhuis, maar ook in een verzorgingstehuis of bij mensen thuis. Het takenpakket van dit beroep is heel divers, in het kort bied je zorg aan patiënten en assisteer je artsen bij bepaalde medische handelingen. Ook kan je medicijnen aan patiënten verstrekken. Een verpleegkundige op mbo niveau verdient gemiddeld zo’n €2880,- bruto per maand.

 

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker ben je vooral aan het werk met mensen, het is jouw taak om bij te dragen aan het welzijn van deze mensen. Ook dit beroep is veelzijdig en wordt op verschillende locaties en binnen verschillende instanties uitgevoerd. Je kan bijvoorbeeld als gezinscoach te werk gaan, dan ga jij bij gezinnen die het wat moeilijker hebben vanwege bepaalde redenen op bezoek om ze een handje te helpen met het welzijn van het gezin. Ook kan je aan de slag in ziekenhuizen, daklozenopvang en asielzoekerscentra. Binnen deze functie ben je vooral bezig met het voeren van gesprekken, het overleggen met andere hulpinstanties en het opstellen van behandelplannen.

Bij dit beroep is het van belang dat je goed met mensen overweg kan, goed kan luisteren en een goed empatisch vermogen hebt. De gemiddelde maatschappelijk werker op mbo niveau in Nederland verdient zo’n €2290,- bruto per maand.

 

Medisch assistent

Als medisch assistent zijn er twee richtingen waar je op kan gaan, namelijk tandartsassistent en doktersassistent. En de namen zeggen het al, als tandartsassistent ben jij de rechterhand van een tandarts en als doktersassistent ben je de rechterhand van een dokter. Bij beide opleidingen zijn er een aantal dingen die je leert, hierbij kun je denken aan administratieve en secretariële handelingen die bij het beroep komen kijken, maar ook leer je enkele medische handelingen zelf uit te voeren. Ook het bijhouden van de agenda, het inplannen van afspraken en het beantwoorden van de telefoon zijn taken die je uitvoert tijdens dit beroep. De gemiddelde medisch assistent verdient rond de €2165,- bruto per maand.

 

medisch assistent

 

Procesoperator

Procesoperator is de best betaalde baan op mbo niveau, voor dit beroep heb je de opleiding procestechniek afgerond. De opleiding procestechniek kan je op drie niveau’s volgen, namelijk niveau A, B of C. Op niveau A begin je met het assisteren in de bediening van machines, op niveau B kan je al zelfstandig ingewikkelde installaties bedienen en op niveau C en tevens het hoogste/ laatste niveau op het mbo kan je ook leidinggeven aan andere operators. Als je het diploma procestechniek niveau C hebt behaald, ben je officieel een Operator C.

Tijdens je werk signaleer je fouten, coördineer je de productie en stel je verbeterpunten voor. Ook dit beroep wordt op diverse plekken uitgeoefend, zo kan je aan de slag in een fabriek, maar ook op andere plekken waar je met machines werkt en bijdraagt aan het productieproces. De gemiddelde procesoperator op mbo nivesau in Nederland verdient zo’n €3111,- bruto per maand, dit salaris loopt op met de jaren.

 

Best betaalde banen zonder diploma

Ben jij niet het type dat graag naar school gaat, maar wil je wel aan de slag in de praktijk? Ook dan zijn er opties, er zijn namelijk genoeg banen waar je geen diploma voor hebt, maar wel een goed salaris kan verdienen. Denk hierbij aan een baan als bijvoorbeeld portier of glazenwasser. In de blog goed betaalde banen zonder diploma lees je hier meer over.

 

Student-inhuren.nl

Ben jij benieuwd welke banen op mbo-niveau wij voor jou in petto hebben? Bekijk dan eens onze vacaturebank. Wij zijn een moderne specialist en bemiddelaar binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij staan klaar voor zowel werkzoekenden als werkgevers en met onze eigen systemen, werkwijze en software richten wij ons op de snel veranderende arbeidsmarkt.

 

Goed betaalde banen zonder diploma

Als jij niet in het bezit bent van een (mbo) diploma, dan zijn er ook mogelijkheden voor jou. Er zijn namelijk ook een hoop banen waar een diploma niet vereist is. Er wordt dan enkel gekeken naar capaciteiten en werkervaring. Ben jij benieuwd om wat voor banen dit gaat? Lees dan de blog ‘Goed betaalde banen zonder diploma‘.

Lees ook: Hoeveel uur mag een student werken?

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer