Backoffice medewerker

Kom hieronder meer te weten over backoffice medewerkers!

Offerte aanvragen

Wat is een backoffice medewerker?

Een backoffice medewerker is iemand die vaak binnen de financiële administratie een ondersteunende rol invult. Backoffice medewerkers zijn ervoor verantwoordelijk dat de gehele administratie en gegevensverwerking van een bedrijf vlekkeloos wordt verwerkt. Accountmanagers die een nieuwe opdrachtgever binnenhalen kunnen de opdracht vervolgens doorzetten naar de backoffice medewerkers voor de verwerking.

Taken en verantwoordelijkheden backoffice medewerker

  • Beheren bedrijfsdossiers;
  • Het controleren van de voorraad;
  • Bespreken van offertes met klanten;
  • Het opmaken van facturen en contracten;
  • Het opstellen van offertes voor opdrachtgevers;
  • Meedenken over verbetering interne processen;
  • Het bijhouden en invoeren van informatie omtrent verzuim, vakantie en verlof.

Welke bedrijven huren een backoffice medewerker in?

De meeste bedrijven hebben backoffice medewerkers nodig ter ondersteuning van de financiële administratie. Veel bedrijven geven er wel eens een andere benaming aan in plaats van backoffice medewerkers. Zo spreekt men vaak van administratief medewerkers of data entry medewerkers.

Wat is het salaris van een backoffice medewerker?

Een backoffice medewerker kan voor een groot pakket werkzaamheden worden ingezet. Daardoor kan het salaris ook enorm verschillen. In de praktijk zien we dat het salaris van een backoffice medewerker kan variëren tussen de €2000 en €3500 per maand op basis van 4o uur per week. Zeer ervaren medewerkers die een leidinggevende rol bekleden binnen de backoffice kunnen nog wel eens een stukje meer verdienen.

Hoe kunt u een backoffice medewerker vinden?

Een backoffice medewerker is dus eigenlijk een soort administratief medewerker. Vanuit de ervaring met het dagelijks bemiddelen van administratief medewerkers, weten wij dat dit zeer populaire vacatures zijn onder werkzoekenden. U kunt via Student Inhuren een backoffice medewerker inhuren tegen vaste tarieven per uur. Wilt u hierover meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze specialist