7 redenen waarom studenten een aanwinst zijn voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar werknemers die uw bedrijf laten groeien? En daarnaast ook nog eens flexibel, innovatief en relatief goedkoop zijn? Neem dan een student in dienst! Studenten willen, tijdens hun studie, graag ervaring opdoen in de praktijk. Met deze ervaring kunnen zij zich onderscheiden van hun studiegenoten. Studenten bezitten veel kennis en streven ernaar om een aanzienlijk verschil te maken binnen een onderneming. Bedrijven ervaren vaak al de voordelen van studenten, door ze aan te nemen als stagiaires. Maar waarom zou u het alleen bij een stage houden? In deze blog geven wij 7 redenen waarom studenten een aanwinst zijn voor uw bedrijf. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

 

1. Innovatief

Studenten houden uw bedrijf jong. Ze gaan nog naar school en doen nog dagelijks nieuwe kennis op. Ze zijn hierdoor op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Hier kan een bedrijf veel van leren. Zaken die voor u en uw werknemers vanzelfsprekend lijken, kunnen achterhaald of minder effectief zijn. Studenten zorgen voor vernieuwing binnen uw bedrijf. De ervaring van de werknemers komt samen met de kennis van de studenten. Zo kunt u tot hele nieuwe en innovatieve inzichten komen die uw bedrijf laten groeien.

2. Leergierig

Voor studenten draait een bijbaan niet alleen om het verdienen van geld. Natuurlijk moeten zij hun studie ook ergens van betalen, maar nóg belangrijker vinden zij het opdoen van ervaring. Ze willen graag bijleren en zijn hier dan ook erg op gedreven. Studenten zoeken steeds vaker een bijbaan die aansluit op hun studie. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Ze willen zichzelf onderscheiden van hun studiegenoten en zijn erg gemotiveerd om te leren. Gemotiveerde werknemers zijn natuurlijk een must voor uw bedrijf.

3. Simpele taken

Binnen een bedrijf wordt er vanzelfsprekend hard gewerkt. Hoe meer uw bedrijf groeit, hoe meer werkzaamheden erbij komen kijken. Hierdoor kan het voorkomen dat werknemers niet altijd toekomen aan hun échte werkzaamheden of dat sommige taken blijven liggen. Werknemers zijn vaak druk met het uitvoeren van simpele taken waar ze toch veel tijd aan kwijt zijn. Hier kan een student natuurlijk prima bijspringen. Een student neemt de simpele taken uit handen, waardoor uw werknemers zich weer kunnen focussen op het werk waar het in uw bedrijf écht om draait.

4. Flexibel

Studenten zijn vaak erg flexibel met het indelen van hun uren. Waar werknemers vaak afhankelijk zijn van bijvoorbeeld hun kinderen, hebben studenten, op hun studie na, weinig verplichtingen. Hierdoor kunnen zij snel bijspringen. Een uurtje langer blijven of een dagje in het weekend werken? Dat is vaak geen probleem. Ook zijn ze flexibel in hun werkzaamheden. Ze vinden het dan ook niet erg om ook eens iets te doen wat niet helemaal aansluit op hun vakgebied.

5. Creatief

Doordat studenten nog jong zijn, staan ze anders in het leven dan ervaren werknemers. Sommige studenten wonen op kamers of nog bij hun ouders, hierdoor zijn ze een compleet andere leefomgevinggewend. Dit kan ook weer erg kostbaar zijn voor uw onderneming. Doordat ze anders in het leven staan, kijken ze ook anders aan tegen bepaalde problemen. Ze zijn vaak erg creatief in het bedenken van oplossingen. Hier kunt u, als werkgever, heel fijn gebruik van maken.

6. Relatief goedkoop

Studenten zijn goedkoper dan ervaren werknemers. Ze zijn ook een stuk minder veeleisend wat betreft hun salaris. Ze hebben vaak nog weinig vaste lasten en vinden ervaring opdoen veel belangrijker. Niet alleen de loonkosten liggen lager, maar ook de investeringskosten. Waar je bij ervaren werknemers nog investeert in het opdoen van nieuwe kennis, leren studenten al deze kennis nog op school. Een echte win=win situatie dus!

7. Employer branding

Een student zal, in de meeste gevallen, dankbaar zijn voor de kansen die hij of zij binnen uw bedrijf heeft gekregen. Dit kan een hele positieve invloed hebben op uw bedrijf. Het begrip employer branding past hier dan ook goed bij. Wanneer zij een positieve ervaring hebben gehad binnen uw bedrijf, zullen zij dit ook doorgeven aan hun omgeving. Ze zullen in de toekomst ook sneller naar uw bedrijf komen voor een fulltime baan.

Student inhuren?

Bent u door dit artikel geïnteresseerd geraakt in het aannemen van studenten? Neem dan gerust contactmet ons op. Wij helpen u graag met de zoektocht naar een passende student voor uw onderneming.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Rafael Tis

Recruiter
06 27231017
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer