3 manieren om personeelstekorten op te vullen

Personeelstekorten is een begrip dat voornamelijk de laatste jaren veel gebruikt wordt. Niet alleen in de zorg, horeca en logistiek, maar in meerdere sectoren en regio’s in heel Nederland hebben bedrijven last van een tekort aan personeel. In 2016 bijvoorbeeld, waren er nog amper bedrijven die aangaven last te hebben van een personeelstekort. Het gemiddelde voor Nederland was toen minder dan 5 procent. In het vierde kwartaal van 2017 belemmerde het tekort aan personeel al in 30 regio’s al zo’n 10 tot 20 procent van alle bedrijven. Dit is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Eind 2018 had zelfs een kwart van de bedrijven last van personeelstekorten. Wat zijn dan eventuele oplossingen om dit tekort te reduceren?

Oplossingen voor uw personeelstekort

Niet alleen in de horeca en de logistieke branche, maar ook andere sectoren zijn hier de dupe van. Student Inhuren helpt organisaties door heel Nederland in hun zoektocht naar geschikte werknemers. Dit kan niet alleen op uitzendbasis, maar ook op andere manieren. Een aantal mogelijkheden bij Student Inhuren zijn ook eventuele oplossingen om op korte termijn uw personeelstekort aan te pakken. Misschien niet op lange termijn, maar in ieder geval voor een bepaalde vastgestelde periode. Natuurlijk zijn hier per sector of regio allemaal mogelijkheden voor, maar wij zetten een aantal oplossingen voor u op een rijtje:

1. Flexibele werkstudenten inhuren

In Nederland zijn er in vergelijking tot andere landen, heel veel getalenteerde studenten. Studenten zijn vaak binnen verschillende sectoren zowel parttime- als fulltime inzetbaar. Naast hun studie hebben zij genoeg tijd om als waardevolle medewerker aan de slag te gaan. Op deze manier kunt u binnen uw bedrijf taken besparen en uit handen geven aan een werkstudent. Daarnaast geeft u de werkstudent een kans om ervaring op te doen in het werkveld, maar neemt de werkstudent ondertussen taken van uw personeel uit handen.

2. Werknemers inhuren op freelance basis

Een freelancer werkt voor verschillende opdrachtgevers en voert verschillende opdrachten uit. Hierbij is er geen sprake van een dienstverband, wat vaak voor bedrijven erg voordelig is. Een freelancer voert werk uit op zelfstandige basis en wordt door de KvK ook gezien als zelfstandig ondernemer. Dit is voor een werkgever voordelig omdat je niet gebonden bent aan een uitbetaling van pensioen en de belasting.

Daarnaast bieden bedrijven vaak de mogelijkheid aan freelancers om zelf een opdracht en bijpassend tarief uit te kiezen. Student Inhuren doet dit ook. Via het platform kan een freelancer zelf een opdracht en bedrijf uitkiezen. De facturatie en urenverwerking kunnen allemaal via het online platform worden ingevuld. Ook is er een mogelijkheid om opdrachtgevers en opdrachten te beoordelen.

3. Maak gebruik van poolmanagement

Poolmanagement is een concept geïntroduceerd door uitzendbureaus om grote aantallen werknemers die op verschillende werktijden/dagen worden ingezet te managen. Wanneer een bedrijf voor 40 uur per week een uitzendkracht inhuurt is dit heel makkelijk te managen. Echter, wanneer een bedrijf voor 200 uur per week in 14 verschillende shifts mensen nodig heeft wordt het al een stuk moeilijker om dit in goede banen te leiden.

Een ander voordeel van poolmanagement is dat uw bezetting gemakkelijk elke week kan verschillen en u zo zelf kunt kiezen wie u wanneer aan het werk zet. Student Inhuren biedt bedrijven door heel Nederland dan ook de mogelijkheid om zo’n pool aan bijvoorbeeld logistiek personeel op te laten stellen.

Neem contact met ons op

Heeft u last van een personeelstekort of extra handen nodig? Dan is één van bovengenoemde mogelijkheden wellicht interessant. U kunt op werkdagen vrijblijvend contact opnemen met één van onze contactpersonen of u kunt direct een offerte aanvragen.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op met onze accountmanager

Annemieke Avontuur

Recruiter
06 27181445
support@student-inhuren.nl

Ook interessant voor jou:

Een goede wervingsstrategie voor bedrijven
Lees meer
Het belang van een prettige werkomgeving
Lees meer
Effectieve teamcommunicatie
Lees meer
Teambuilding activiteiten
Lees meer