1 maart 2019 door Wouter Meens

10 voordelen van een werkstudent

Een werkstudent komt vaak een bedrijf binnen rollen via een stage of project. De student blijft vervolgens part time werken bij de onderneming om kennis op te doen via de praktijk en een nieuwe inbreng te geven aan het bedrijf. Het inhuren van een werkstudent brengt dus veel voordelen met zich mee. Student Inhuren zet de 10 belangrijkste voordelen voor u op een rijtje.

1. Vernieuwend 
Een werkstudent volgt nog een opleiding voor het desbetreffende vakgebied. Hierdoor wordt de student continu voorzien van nieuwe informatie die goed bruikbaar is voor uw onderneming. Het is altijd prettig om een vernieuwende frisse blik te krijgen op uw onderneming. Op deze manier ontdekt u de valkuilen sneller en wordt er ruimte gecreëerd voor verbetering.

2. Lage personeelskosten 
Een werkstudent werkt part time bij uw bedrijf en heeft vaak een beginners functie. Ook kan het zo zijn dat er een maandelijks bedrag wordt afgesproken. Al met al is een werkstudent veel goedkoper dan het aannemen van een vaste medewerker. Ook reiskostenvergoedingen zijn vaak niet aanwezig, omdat de student reist met een studenten OV-kaart.

3. Leergierig
Een werkstudent staat open voor nieuwe invloeden en willen graag alles weten van het vakgebied. Er is nog geen sprake van een vaste werkwijze, dus het aanleren van nieuwe vaardigheden zal vaak sneller verlopen in vergelijking tot een vaste werknemer.

4. Flexibel 
Naast dat een werkstudent parttime werkt gaat deze ook naar school. Hierdoor zijn ze erg flexibel in het indelen van de werkuren. Ook het uitvoeren van opdrachten die buiten het vakgebied vallen worden vaak aan de werkstudent overgelaten. Zo hebben uw vaste werknemers meer tijd voor de grotere taken binnen het bedrijf.

5. Prestatiegericht
Een werkstudent moet nog voet zetten in het vakgebied en wil zich om deze reden graag bewijzen. Dit geeft een werkstudent vaak de juiste motivatie en houding voor het uitvoeren van opdrachten binnen uw bedrijf. Een positieve indruk maken zorgt immers voor waardige referenties in de toekomst.

6. Innovatief
Jong en ondernemend. Werkstudenten denken opnieuw na over dingen die vanzelfsprekend zijn binnen uw bedrijf. Een innovatief idee zorgt voor nieuwe energie, wat uw personeel blijft motiveren om vernieuwend te blijven denken.

7. Geen investeringskosten 
Omdat een werkstudent nog op school zit en daar veel leert, hebben zij vaak geen training of opleiding nodig. Ook is het mogelijk dat de werkstudent verschillende specialisaties kan volgen binnen zijn of haar opleiding.

8. Vraagstukken beantwoorden 
Het komt vaak voor de bedrijven tegen verschillende vraagstukken aanlopen en niet direct tot een oplossing kunnen komen. Een werkstudent helpt hierbij door naar het vraagstuk te kijken en deze te analyseren met de opgedane kennis van zijn of haar opleiding.

9. Kennis
Een werkstudent is rijk aan kennis. Als werkgever kunt u veel geld besparen door in plaats van dure trainingen uw antwoorden te verkrijgen via de student. Deze heeft vaak verschillende specialisatiesgedaan binnen de opleiding waardoor deze kennis makkelijk overgebracht kan worden op u en uw personeel.

10. Carrière mogelijkheden 
Een werkstudent staat nog aan het begin van zijn of haar carrière. Als u besluit te investeren in uw werkstudent en deze de fijne kneepjes van het vak te leren is de kans dat de werkstudent voor uw bedrijf blijft werken groot. Ook zal deze sneller doorgroeien en later leidinggevende functies kunnen bekleden.